woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
0
(0)

Volksgezondheid richt zich op de gezondheid van de gemeenschap

lees ook ...

Brandstofprijzen GOw2 middernacht verhoogd

Servicestations hielden hun deuren gesloten in het afgelopen weekend. Het gaat hier om Shell, SOL en Roy Boedhoe. Pompstations van Gow2 deden wel zaken. De prijzen waren SRD 24,33 (diesel) om SRD 27,8...

Het ministerie van Volksgezondheid maakt zich sterk om de gemeenschap bewust te maken van haar gezondheid volgens minister Amar Ramadhin van Volksgezonheid. Hierbij zal er een samenwerking worden aangegaan met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, de Medische Zending en de Regionale Gezondheidsdienst. Ook millieu-inspecteurs zullen weer optreden.

De laatste tijd wordt de arts niet meer optimaal bezocht voor reguliere kwalen. Kindervaccinatie is achteruit gegaan. Scholen en organisaties in wijken zullen bezocht worden, om gemotiveerd te worden ten aanzien van gezondheid.

“We gaan weer starten met de inspectie van erven. De gemeenschap moet niet vergeten dat er ook dengue is en andere soortgelijke ziekten. Ik roep de horecasector op om zaken in orde te maken, want BOG en milieu-inspectie zullen de keukens en vetputten weer inspecteren,” aldus de bewindsman.

Covid-19 zal men in de gaten blijven houden. Reguliere vaccinatie via de huisarts zal gestimuleerd worden. Ernstige complicaties bij besmetting met het coronavirus moet worden voorkomen. “Ik zeg niet dat je het niet zal overleven wanneer je niet bent gevaccineerd, maar het is voordelig als je je laat vaccineren”, legt de minister uit. De focus ligt op risicogroepen en gebieden waar er sprake is van een lage vaccinatiegraad. Er wordt gemikt op twaalf jaar en ouder.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVolksgezondheid richt zich op de gezondheid van de gemeenschap