zaterdag 13 augustus 2022
25.5 C
Paramaribo
18.1 C
Amsterdam
0
(0)

Volksgezondheid raadt Swabtest aan bij verschijnselen

lees ook ...

Bond dringt bij minister aan op aanpassing lonen SAO-persone...

Minister Steven Mac Andrew heeft knelpunten aangehoord van het bestuur van de Bond van het Personeel voor Vakopleidingen (BPVV) onder leiding van Ronald Hooghart. Deze hebben vooral betrekking op prim...

Na het afkondigen van de nieuwe verscherpte covid maatregelen afgelopen maandag, heeft de regering, gezien het steeds groter aantal covidgevallen dat er dagelijks bijkomt, besloten de covid maatregelen verder te verscherpen. het blijkt dat er in en rond Paramaribo dagelijks feestjes gevierd worden met grote groepen mensen

Het percentage positieve gevallen op het aantal testen dat 4 dagen terug nog minder dan 5 % was, is gestegen naar 13%. Hieruit wordt geconcludeerd dat mensen die mogelijk Covid-19 hebben, zich niet laten testen. Een grote uitbraak zoals in Europa, dreigt Suriname te  overkomen als de bevolking de maatregelen niet naleeft zoals gebleken is uit de feestjes die vaak gehouden worden.

Het Ministerie van Volksgezondheid laat weten dat de bevolking zich moet houden aan de maatregelen om een  tweede covidgolf te vermijden. Het ministerie heeft graag dat bij eventuele covid-19 gerelateerde verschijnselen men zich een swabtest laat afnemen zodat  de positieven snel geïsoleerd kunnen worden om verdere verspreiding te voorkomen.

Het devies van het Ministerie van Volksgezondheid luidt nog steeds: Mondmasker dragen, Afstand van 1.5 M houden en Handhygiene in acht nemen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVolksgezondheid raadt Swabtest aan bij verschijnselen