maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.9 C
Amsterdam
0
(0)

Volksgezondheid overweegt opheffen Covid-maatregelen

lees ook ...

President Santokhi op receptie Canadese missie in Suriname

President Chandrikapersad Santokhi was op donderdag 26 januari 2023 aanwezig bij een receptie van de Canadese missie in Suriname. Het staatshoofd gaf daarbij aan zeer ingenomen te zijn met de sterke s...

Deskundigen op het ministerie van Volksgezondheid bekijken mogelijkheden voor het opheffen van de Covid-19-maatregelen. Het is volgens minister Amar Ramadhin best mogelijk dat die op kort termijn worden opgeheven. Een concrete datum kan hij echter nog niet aangeven. De minister zegt dat de gemeenschap al ruim twee jaar in haar bewegingsvrijheid is beperkt. In deze periode heeft het volk heel wat te verduren gehad.

“Alle sectoren hebben vanwege de beperkingen en lockdowns veel verlies en pijn geleden. Nu is de tijd rijp om alles te normaliseren,” vindt Ramadhin. De bewindsman geeft verder aan dat ondanks de opheffing van de maatregelen de nadruk wel wordt gelegd op het vaccineren of boosteren van mensen.

“Vaccineren is het meest effectieve wapen geweest tegen dit virus tot nu toe en ik weet niet waar we nu zouden zijn, als er geen vaccins beschikbaar waren voor ons”. We gaan de mensen blijven adviseren en voorlichten om zich alsnog te vaccineren en/of te boosteren.

“We houden de ontwikkelingen van dit virus in ons regio en ook in de overige landen nauw in de gaten, want er kan plotseling een nieuwe variant ontstaan, die gevaarlijker en besmettelijker is”, benadrukt Ramadhin.

Kinderen beneden de 12 jaar mogen nog niet worden gevaccineerd tegen het coronavirus, maar Ramadhin stelt de samenleving gerust. “Uit onderzoek is gebleken dat kinderen beneden 12 jaar niet tot de risicogroep behoren, dus er is geen reden tot paniek voor ouders en verzorgers.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVolksgezondheid overweegt opheffen Covid-maatregelen