zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
5
(1)

Volksgezondheid levert bloeddrukmeters aan alle gezondheidsinstellingen

lees ook ...

HVB kritiek op huidige regering: “Onder Bouta was het ...

Tijdens de opening van een infocentrum in het ressort Koewarasan afgelopen zaterdag heeft HVB-partijleider Raymond Sapoen scherpe kritiek geuit op de huidige regering van president Chandrikapersad San...

Op vrijdag 3 mei 2024 heeft het ministerie van Volksgezondheid bloeddrukmeters overhandigd aan gezondheidsinstellingen in het hele land, waaronder eerstelijnsinstellingen zoals de Regionale Gezondheidsdienst (RGD), Medische Zending, de Dermatologische dienst, BOG, JTV, evenals alle ziekenhuizen. Deze stap is genomen naar aanleiding van meldingen tijdens werkbezoeken van het ministerie waaruit bleek dat basale apparatuur niet naar behoren functioneerde.

Het ministerie heeft op basis van deze informatie kleinschalige projecten opgestart om te voorzien in de behoeften van de ziekenhuizen. Het verstrekken van bloeddrukmeters zal bijdragen aan het welzijn en de gezondheid van zorgvragers. Deze actie valt samen met het uitroepen van mei 2024 als de Hypertension Awareness Month door het Ministerie van Volksgezondheid.

Gedurende deze maand zullen verschillende activiteiten worden ondernomen om bewustwording te creëren over hoge bloeddruk en de gevolgen ervan. Naast de bloeddrukmeters zijn er vandaag ook diverse posters en illustratiematerialen verstrekt aan ziekenhuizen en afdelingen, die zullen worden tentoongesteld om zowel de samenleving als zorgwerkers te informeren. Deze materialen bevatten onder andere instructies over hoe bloeddruk nauwkeurig gemeten moet worden, evenals algemene informatie over hypertensie.

Het ministerie erkent dat het verstrekken van deze informatie, in combinatie met goedwerkende bloeddrukmeters, zal bijdragen aan het vermogen van zorgwerkers om nauwkeurig en accuraat bloeddrukwaarden vast te stellen en daarmee ook gericht en nauwkeurig patiënten te behandelen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVolksgezondheid levert bloeddrukmeters aan alle gezondheidsinstellingen