vrijdag 12 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
19.1 C
Amsterdam
5
(2)

Volksgezondheid krijgt bezoek van CARPHA directeur

lees ook ...

Grond uitgift aan geregistreerden in augustus

De regering heeft een online registratiesysteem in het leven geroepen, waarbij 70.000 personen zich hebben geregistreerd. Aan het uitgeven van grond serieus aandacht worden besteed. Vanaf medio august...

Het ministerie van Volksgezondheid heeft bezoek gehad van directeur Dr. Joy St. John van Caribbean Public Health Agency(CARPHA) Minister Amar Ramdhin voerde samen met  directeur Rakesh Gajadhar Sukul van Volksgezondheid, gesprekken met Dr. Joy St. John over de samenwerking en ondersteuning van CARPHA. Suriname is lid van CARPHA.

De Caribbean Public Health Agency (CARPHA) is de regionale volksgezondheidsinstantie voor het Caribisch gebied. Het werd in juli 2011 wettelijk opgericht door een intergouvernementele overeenkomst die ondertekend werd door de lidstaten van de Caribische Gemeenschap en begon in januari 2013 met functioneren.

Het agentschap combineert de volksgezondheidsregelingen in de regio door de functies van de vijf Caribische regionale gezondheidsinstituten (RHI’s)Caribbean Environmental Health Institute (CEHI), Caribisch Epidemiologisch Centrum (CAREC), Caribbean Food and Nutrition Institute (CFNI), Caribische Gezondheidsonderzoeksraad (CHRC) en Caribbean Regional Drug Testing Laboratory (CRDTL), samen te voegen onder één paraplu voor de volksgezondheid, waaronder problemen die een regionale reactie vereisen, kunnen worden aangepakt. Waaronder:

Noodmaatregelen bij rampen (orkanen, aardbevingen, overstromingen). Het toezicht op en het beheer van niet-overdraagbare ziekten (NDC’s) die epidemische proporties hebben aangenomen, zoals obesitas, kanker, hartaandoeningen en diabetes; De surveillance en het beheer van overdraagbare ziekten (CD’s), waaronder HIV AIDS; opnieuw opduikende ziekten, zoals tuberculose in verband met HIV/AIDS en nieuwe overdraagbare ziekten die nu endemisch zijn in de regio alsook de surveillance en preventie van verwondingen, geweld en werkgerelateerde ziekten; bijdrage aan wereldwijde gezondheid overeenkomsten en naleving van internationale overeenkomsten.

Minister Ramadhin is CARPHA zeer dankbaar voor de ondersteuning die wordt geboden en kijkt uit naar verdere samenwerking en versterken van de band met CARPHA. Er worden op regelmatige basis trainingen aangeboden vanuit de CARPHA aan het Ministerie van Volksgezondheid op diverse medisch-technische gebieden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVolksgezondheid krijgt bezoek van CARPHA directeur