zaterdag 1 april 2023
30 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
4.5
(2)

Volksgezondheid komt zwakke gezinnen tegemoet met babyvoeding

lees ook ...

President Santokhi installs Business and Government working ...

In order to help the administration implement its plans more quickly, President Chan Santokhi established the Business and Government Working Group earlier this month. The working group was establishe...

Vele gezinnen zijn door de constant stijgende prijzen niet in staat om babyvoeding te kopen voor hun zuigelingen. Daarom heeft de overheid besloten om deze gezinnen subsidiëren. Om in aanmerking te komen voor de ondersteuning moeten ouders de baby’s registreren.

De registratie is echter uitsluitend bedoeld voor zuigelingen die geboren zijn vanaf 1 mei 2021. Ouders kunnen zich registreren bij het ministerie van Volksgezondheid. Er is gekozen voor een online registratie vanwege de Covid-pandemie. De aanmelding is mogelijk via de website van Volksgezondheid op http://health.gov.sr/registratie-formulier-babyvoeding/

Na de registratie krijgen de ouders een sms of WhatsApp-bericht, waarin wordt vermeld waar de gesubsidieerde voeding kan worden gekocht.

In de afgelopen periode is onder andere de prijs voor babyvoeding enorm gestegen. In het Herstelplan is er een project opgenomen om babyvoeding te subsidiëren. Volksgezondheid voert daarom een tweesporenbeleid; het geven van borstvoeding wordt gestimuleerd en aan de andere kant wil het ministerie moeders, die geen borstvoeding kunnen geven, ondersteunen.

Dat een moeder geen borstvoeding kan geven is te wijten aan verschillende factoren. Het kan zijn dat de moeder werkt of onvoldoende borstmelk produceert. Om deze redenen is babyvoeding geplaatst op de lijst van essentiële goederen of producten.

Enkele jaren terug is de prijs losgelaten, wat heeft geleid tot voortdurende prijsstijging en nu is het product voor veel mensen onbetaalbaar. Het product is in vergelijking met vijf jaar geleden vier tot vijf maal duurder geworden.

Toen de melk jaren terug werd gesubsidieerd is flink misbruik van die regeling gemaakt. Ook ouders die het konden betalen liften mee. Eerder zei minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid dat er meer veiligheidskleppen zullen worden ingebouwd, zodat ouders die het zich niet kunnen permitteren in aanmerking komen voor subsidie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVolksgezondheid komt zwakke gezinnen tegemoet met babyvoeding