maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

Volksgezondheid en bonden moeten in dialoog na rechterlijke uitspraak

lees ook ...

Marktverkopers worden straatventers ondanks politieoptreden

Verkopers in de binnenstad, die langs de straten, en voor winkels en bedrijven hun waar aanbieden worden nu hardhandig aangepakt.  Hun koopwaar  wordt door de politie in beslag genomen en de verkopers...

Het ministerie van Volksgezondheid zal vanmiddag de bonden van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) ontvangen. Deze afspraak is gemaakt na een uitspraak van de rechter op woensdag, waarbij werd bepaald dat partijen via dialoog een oplossing moeten vinden voor de kwesties rondom de vervoers- en kledingtoelage.

De Algemene Bond van Personeel bij Volksgezondheid, de Bond van Inspecteurs bij de Milieu Inspectie en de Bond van Personeel van het BOG moesten voor de rechter verschijnen nadat het ministerie van Volksgezondheid een kort geding had aangespannen. Dit gebeurde nadat de dienstverlening sinds maandag was stilgelegd.

De Staat betoogde dat de acties van de bonden onterecht waren. Onder leiding van David Bakker hebben de bonden geprobeerd om de kwestie te bespreken, maar zonder het gewenste resultaat.

Tijdens de zitting bespraken de partijen de mogelijkheid om de acties op te schorten en binnen twee tot vier weken tot een oplossing te komen, aldus het Hof van Justitie.

De kantonrechter heeft bepaald dat de uitnodiging van de directeur aan de bonden en het verslag van de onderhandelingen naar hem worden gestuurd, en dat de acties voorlopig worden opgeschort. De vervolgzitting zal naar verwachting over ongeveer twee weken plaatsvinden, hoewel de exacte datum nog niet bekend is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVolksgezondheid en bonden moeten in dialoog na rechterlijke uitspraak