zaterdag 9 december 2023
27.1 C
Paramaribo
7.2 C
Amsterdam
4
(1)

Volksgezondheid doneert drinkwater aan dorpen Boven-Coppename

lees ook ...

Wisselkoersbeleid in Suriname: de rol en berekening van doua...

De Centrale Bank van Suriname (de Bank) constateert dat er enige verwarring bestaat in de samenleving met betrekking tot de verkoopkoersen die worden toegepast bij de omrekening van de invoerwaarde va...

Enkele dorpen van het Boven-Coppenamegebied zijn blij gemaakt met drinkwater. Het gaat om een donatie van flessen water die afkomstig zijn van het ministerie van Volksgezondheid. Volksgezondheid besloot water te doneren na het ontvangen van rapportages over problemen met drinkwater in het Boven-Coppenamegebied.

Het water is geschonken aan het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), dat op zijn beurt zal zorgen voor de distributie naar de diverse dorpen gelegen aan het Boven-Coppenamegebied. Tijdens een werkbezoek van minister Amar Ramadhin eerder dit jaar, was geconstateerd dat de sanitaire voorzieningen en de watervoorziening in dit gebied te kampen heeft met uitdagingen.

Met name bij kinderen en ouderen kunnen er gezondheidscomplicaties ontstaan onder deze omstandigheden. Ter voorkoming van ziekte-uitbraken heeft het ministerie, in aanloop naar structurele verbetering van de voorzieningen, gezond drinkwater aangeschaft voor deze dorpen.

Het ministerie heeft ook gesprekken gevoerd met internationale hulporganisaties om ondersteuning te bieden in de vorm van een waterboot, die structureel gezond drinkwater kan garanderen voor de samenleving in dit gebied.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVolksgezondheid doneert drinkwater aan dorpen Boven-Coppename