vrijdag 29 maart 2024
34 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
4
(1)

Volksgezondheid doneert drinkwater aan dorpen Boven-Coppename

lees ook ...

Vicepresident Brunswijk viert 19 jaar Stichting 1 voor 12 me...

De Stichting 1voor12, een organisatie gewijd aan het helpen van mensen in nood, vierde afgelopen zaterdag haar 19-jarig jubileum met ondersteuning van vicepresident Ronnie Brunswijk. De viering vond p...

Enkele dorpen van het Boven-Coppenamegebied zijn blij gemaakt met drinkwater. Het gaat om een donatie van flessen water die afkomstig zijn van het ministerie van Volksgezondheid. Volksgezondheid besloot water te doneren na het ontvangen van rapportages over problemen met drinkwater in het Boven-Coppenamegebied.

Het water is geschonken aan het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), dat op zijn beurt zal zorgen voor de distributie naar de diverse dorpen gelegen aan het Boven-Coppenamegebied. Tijdens een werkbezoek van minister Amar Ramadhin eerder dit jaar, was geconstateerd dat de sanitaire voorzieningen en de watervoorziening in dit gebied te kampen heeft met uitdagingen.

Met name bij kinderen en ouderen kunnen er gezondheidscomplicaties ontstaan onder deze omstandigheden. Ter voorkoming van ziekte-uitbraken heeft het ministerie, in aanloop naar structurele verbetering van de voorzieningen, gezond drinkwater aangeschaft voor deze dorpen.

Het ministerie heeft ook gesprekken gevoerd met internationale hulporganisaties om ondersteuning te bieden in de vorm van een waterboot, die structureel gezond drinkwater kan garanderen voor de samenleving in dit gebied.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVolksgezondheid doneert drinkwater aan dorpen Boven-Coppename