zondag 2 april 2023
25 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
0
(0)

Volksgezondheid brengt covid-19 gids uit

lees ook ...

President Santokhi belooft steun aan Haïtiaanse kerkgemeensc...

President Santokhi heeft op zondag 26 maart 2023 een bezoek gebracht aan de Haïtiaanse gemeenschap in verschillende kerkgemeenschappen. Het staatshoofd heeft samen met belangenbehartigingsorganisatie ...

‘COVID-19 Gids Risico Communicatie op gemeenschapsniveau. Wij doen het samen’, is de titel van de nieuw ontworpen Covid-19 gids. Het is onderdeel van een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid om de capaciteit van gemeenschapsorganisaties en sleutelfiguren op lokaal niveau te versterken voor COVID-19 communicatie.  De aanleiding van de uitgave was de grote vraag naar informatie betreffende het COVID-19 virus. De gids werd op 24 februari 2021 aan de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin overhandigd in aanwezigheid van enkele directileden. Dee samenstellers van de gids zijn Julia Terborg, sociaal wetenschapper en Hedwig Goede, arts en gezondheidsgedrag deskundige.

De gids is bedoeld als hulpmiddel voor sleutelfiguren om verder op eigen wijze de COVID-communicatie te voeren, aangepast aan hun woonbuurt, organisatie of groep. Het initiatief voor versterking van COVID-communicatie op lokaal niveau is voorgesteld als speciaal onderdeel van de algehele communicatiestrategie en de betrokkenheid van mensen in het veld, om de aanpak van COVID-19 te versterken. Hedwig Goede gaf aan dat er al enige tijd wat initiatieven van organisaties en lokale leiders zijn die de communicatie voeren met mensen in hun eigen gemeenschap over hoe jezelf en elkaar te beschermen tegen het virus en hoe samen om te gaan met de maatregelen en gevolgen van de pandemie. Er was echter behoefte aan een plaats waar betrouwbare informatie en wat gemakkelijk te vinden zijn.

Het document zal dynamisch moeten zijn en steeds aangepast worden aan veranderende inzichten om nuttig te blijven voor sleutelfiguren in de gemeenschap. Als onderdeel van het initiatief zijn in december een aantal pilot trainingen gehouden voor verschillende gemeenschapsorganisaties, alsook voor lokaal personeel van het ministerie van ROS. De Medische Zending en de RGD hebben deze trainingen ondersteund en de PAHO bood technische en financiële ondersteuning aan in de pilotfase. Julia Terborg gaf aan dat de deelnemers van de pilot trainingen waardevolle feedback gaven voor de afronding van de COVID-gids en waardevolle voorstellen deden voor de follow-up en hechtere samenwerking.

Minister Ramadhin bedankte Hedwig Goede en Julia Terborg voor de inzet die gepleegd is. Hij is van mening dat de aangereikte handvaten in de gids verder moeten worden gebracht naar een groter publiek. Volgens de minister moet de gids aangereikt worden aan alle groepen/organisaties die verantwoordelijk zijn voor de dienstverlening, de inspecties of voor communicatie met de samenleving. De bewindsman stelde voor een begroting te maken om het project voor een grotere groep beschikbaar te maken.

De COVID-19 gids zal binnenkort geplaatst worden op de BOG-website, met een oproep aan gemeenschapsorganisaties en lokale leiders om zich op te geven voor een beknopte training die uiteraard op veilige wijze plaats zal vinden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVolksgezondheid brengt covid-19 gids uit