maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

Volksgezondheid bespreekt toekomstige stappen met Marwina-ziekenhuis

lees ook ...

DOE-vertegenwoordiger trekt lijst van A20 bij verkiezingen i...

Wanneer de algemene, vrije en geheime verkiezingen in mei 2025 worden gehouden, zal een vertegenwoordiger van de politieke partij Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) de lijst van Alternatief 2...

In het kader van een serie nieuwe afspraken die het ministerie van Volksgezondheid heeft gemaakt, is er een start gemaakt met een reeks van bezoeken aan ziekenhuizen. Op donderdag 27 juni werd het eerste bezoek afgelegd bij het Marwina-streekziekenhuis, waar minister Amar Ramadhin een overleg voerde met de waarnemend algemeen directeur.

Tijdens dit bezoek werden nijpende situaties en dringende zaken besproken die snel opgelost moeten worden. Het Marwina-ziekenhuis bevindt zich momenteel nog in de fase van operationalisering, terwijl veel mensen denken dat het ziekenhuis al volledig operationeel is. Momenteel zijn er 35 mensen werkzaam, waaronder verpleegkundigen, artsen, en administratief en technisch ondersteunend personeel.

Het ministerie werkt samen met de financierder van dit project om het operationaliseringsproces te versnellen. Er is ook afstemming met verdere specialisaties in Paramaribo en aan de Franse kant, aangezien het Marwina-ziekenhuis nog steeds samenwerkt met het ziekenhuis in Sint-Laurent, wat onder andere bestaat uit het uitwisselen van patiënten.

Minister Ramadhin had ook een onderhoud met het aanwezige personeel van het Marwina-ziekenhuis. In een gemoedelijke sfeer werden de gevoelens van het personeel aangehoord, variërend van gemengde gevoelens tot optimisme en een positieve kijk op de toekomst.

Daarnaast kondigde minister Ramadhin aan dat het Streekziekenhuis Marwina een nieuwe directeur krijgt, en dat dit proces reeds op gang is gezet. De minister benadrukte het belang van deze veranderingen voor de toekomst en efficiëntie van het ziekenhuis.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVolksgezondheid bespreekt toekomstige stappen met Marwina-ziekenhuis