woensdag 29 november 2023
26.6 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

Volksgezondheid benadrukt groeiende urgentie van mentale gezondheid

lees ook ...

SLM hervat regionale routes en opent nieuwe verbinding met B...

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft de goedkeuring gekregen van de relevante autoriteiten om de route Paramaribo, Aruba, Curaçao en Miami vice versa wederom uit te voeren met de recent b...

In de afgelopen jaren heeft mentale gezondheid een groeiende prioriteit gekregen, vooral gezien de uitdagende economische situatie van het land. Dit heeft geleid tot een afname van de levenskwaliteit van burgers en een verslechtering van de mentale gezondheid. Het ministerie van Volksgezondheid heeft oktober uitgeroepen tot de maand van Mentale Gezondheid. Op 22 september 2023 zal Tatiana Ashruf, coördinator Mental Health bij het ministerie, hierover meer vertellen.

Gedurende oktober zal er dagelijks promotiemateriaal worden uitgezonden om de link tussen mentale gezondheid en andere aspecten van het leven, zoals voeding en sport, te benadrukken. Er zal nauw worden samengewerkt met verschillende organisaties, waaronder de Surinaamse Voetbal Bond en stichting Alzheimer Suriname, evenals met maatschappelijk werkers, artsen en religieuze leiders.

Tijdens de bewustwordingsmaand wordt ook de Suïcide Surveillance gelanceerd, met als doel de factoren voor zelfdoding te onderzoeken en preventieve maatregelen te nemen. Ashruf deelt mee dat het ministerie van Volksgezondheid en het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij momenteel bezig zijn de toegang tot verdelgingsmiddelen te beperken en alternatieven te bieden die de productiviteit behouden zonder schade aan te richten.

Bovendien staat er een Mental Health Fair op de planning die zich voornamelijk zal richten op adolescenten. Dit evenement biedt informatie over de betekenis van mentale gezondheid en hoe ze hun veerkracht kunnen versterken in het omgaan met uitdagingen en het zoeken naar steun. “In relatie daarmee zullen we ook een artiest aantrekken die op een creatieve manier met de jongeren zal werken”, benadrukt  Ashruf.

Ze legt uit dat jongeren op deze manier een kunstwerk kunnen maken dat uitdrukt wat mentale gezondheid voor hen betekent. De beurs staat gepland voor 28 oktober 2023.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVolksgezondheid benadrukt groeiende urgentie van mentale gezondheid