zondag 4 december 2022
25.5 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
0
(0)

Volksgezondheid adviseert dragen mond- en neusbedekking

lees ook ...

Support for Suriname’s journalism from the Netherlands...

From April 1 of the following year, journalists from Surinamese media may apply for funds to do research. A fund will be established to provide financial assistance to journalists in Suriname. Over th...

Gelet op de internationale ontwikkelingen en trends met betrekking tot de Covid-besmettingen adviseert het ministerie van Volksgezondheid de gemeenschap om weer mond- en neusbedekking te dragen. Zo wordt de Covid-situatie is Suriname constant gemonitord. Er is in de afgelopen periode gebleken dat er een lichte toename is in het aantal opnames in de ziekenhuizen van personen die besmet zijn geraakt met het Covid-19-virus.

In de maand oktober zijn gemiddeld 10 personen per week opgenomen en drie burgers vorige maand overleden. Sinds de aankondiging van de Omicronvariant zijn er inmiddels 7 tot 9 subvarianten ontdekt. Deze subvarianten worden door wetenschappers nauw in de gaten gehouden.

Op basis van de recente ontwikkelingen heeft het Outbreak Management Team (OMT) aan het ministerie van Volksgezondheid de aanbeveling gedaan om zoveel mogelijk preventief te handelen ter voorkoming van een Covid-19-besmetting. Dit houdt in dat nog steeds dringend wordt geadviseerd om een mond- en neuskap op te zetten in de aanwezigheid binnen een grote menigte en in slecht geventileerde ruimten. Het toepassen van goede handhygiëne is nog steeds sterk aanbevolen.

De komende periode zullen de ministeries van Volksgezondheid en Buitenlandse Zaken het inreisbeleid evalueren. Personen die niet gevaccineerd zijn, lopen een groter risico lopen op ernstige ziekte en sterfte. Daarom adviseert Volksgezondheid dat deze groep zich alsnog laat vaccineren. In de komende periode zal er ook gewerkt worden aan het ter beschikking hebben van een partij ‘nieuwe’ Covid-vaccins.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVolksgezondheid adviseert dragen mond- en neusbedekking