Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Volgens Vicepresident Ronnie Brunswijk is er niets aan de hand

Geplaatst

op

Img 67b0f14956a4 1

Vicepresident (vp), Ronnie Brunswijk zegt in een uitgegeven verklaring, dat er niets aan de hand is en het niet zo is dat NDP’ers op alle posten worden benoemd. Hij heeft de samenleving opgeroepen om niet mee te doen met de aangekondigde protestactie van maandag bij zijn kabinet.

Volgens hem is de benoeming van Andy Rusland als president-commissaris bij de NV. Energie Bedrijven Suriname (EBS) voor een korte tijd en wel om het werk af te ronden. Met Rusland is afgesproken dat hij afzwaait na het werk te hebben afgerond.
Wat betreft de districtscommissaris (dc), Mike Nerkust , zegt de vp dat zaken worden opgeblazen. Geen enkele dc is nog ontslagen. Het is de president die dc’s benoemt en ter beschikking stelt.

De VP benadrukt dat de regering Santokhi-Brunswijk heeft beloofd dat ze naar het volk zal komen en informatie zal geven. De laatste dagen is er heel veel ruis ontstaan binnen de samenleving over de benoemingen. Brunswijk merkt op dat de regering heeft gezegd dat met alle Surinamers zal worden gewerkt zal. Het is niet zo dat alle mensen van NDP geaccommodeerd worden. Brunswijk roept op om niet alles te geloven wat in de pers of via social media gebracht wordt. De regering is bereid de juiste informatie te geven.

Brunswijk zegt dat over Rusland in samenspraak met de president is gezegd dat hij zijn werk mag afmaken en dat betekend dat hij aanblijft voor enkele maanden. “Dan rondt hij af en gaat hij weg”. Over Nerkust merkt Brunswijk op dat geen enkele dc weg is, al zijn er 18 benoemd. “Waarvoor ga je protesteren. De regering zit nog maar net een maand”, merkt de vp op. “De mensen wordt zand in de ogen gestrooid. Directeuren kun je niet zomaar ontslaan. Er moet gekeken worden naar de contracten voordat een overeenkomst kan worden ontbonden. Zaken moeten op basis van recht en wet plaatsvinden. Mensen worden naar het oordeel van Brunswijk aangezet om te protesteren. “Niemand hoeft op straat te gaan. Rusland mag op basis van zijn contract tot 2021 blijven. Hij gaat eerst de projecten afronden en dan gaat hij weg. Dat beroep is op hem gedaan”, geeft de vp aan.

Brunswijk vraagt de samenleving om haar vertrouwen te stellen op de regering. “Als vicepresident wil ik een ieder oproepen om rustig thuis te blijven en te luisteren naar de informatie die wij aan jullie gaan geven. Dus no wan sma musu go na strati. Er is niks aan de hand. De zaak is gewoon opgeblazen”, meent Brunswijk. “Mensen worden gewoon opgehitst. De dc’s die gaan plaatsmaken, maar de nieuwe moeten getraind worden. Na de training krijgt elke dc een standplaats. Dus hori a hoofd koel. Hou rekening met Covid”, benadrukt Brunswijk. Hij geeft aan dat de regering nog met de evaluatiefase bezig is. Volgens hem zijn alle Surinamers nodig zijn. “Omdat de mensen NDP’ers waren, dan den musu dede, Het kan toch niet?”

Culturu.com

10 Reacties
10 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Koela
maandag 17 augustus 2020 03:02

Brunswijk zegt dat Andie Rusland van de NDP op basis van zijn contract tot 2021 mag blijven.
Maar daarvoor zei Brunswijk dat Andie Rusland slechts 2 maanden bij de EBS blijft. Dat is tot november van dit jaar. Wat wordt het ?
Nerkus moet weg. Dat is toch die corrupte NDP koe die het afronden van het tellen van de stemmen belemmerde en stemfraude pleegde door dozen met stembiljetten ‘s nachts weg liet brengen.
Hem op zijn post laten is de Vijfde Colonne (saboteurs) naar binnen brengen.

Zwartje
maandag 17 augustus 2020 07:04

Bruns, waar ben je mee bezig? Nog steeds dienen van Bouta? Het is opvallend stil bij de leider van de paarse ratten. Zodra alles financieel weer op poten is en het land er goed voor staat zal hij aanvallen. Hij is een coup aan het beramen. Vertrouw geen enkele paarse rioolrat, vooral Misikaba niet.

Ma joosje
maandag 17 augustus 2020 07:43

Is toch een lachertje. Poppenkast. Afronden? Hoezo. Op staande voet wegsturen. Zijn er geen mensen die hem nu kunnen vervangen. Iedereen die Suriname een hart onder de riem steekt en het goed doet moet zitten blijven. Maar waar bekend is dat ze de boel vernietigen. Geld stelen of de zaak saboteren moet je handhaven”’optreden ”’maar zeker laten zien dat je schoonschip naakt en bereid bent Suriname naar betere hoogtes te brengen. Had men niets gezegd dan had alles zo gebleven. Tijd voor verandering. Surinamers horen niet meer te pinaren. Dokter eten werk school criminaliteit…alles moet beter. Zo trekt bruintje niet… Lees verder »

Isdatzo
maandag 17 augustus 2020 08:47

Ik denk dat het tijd wordt dat de vice en de president twee keer per week op tv en de radio vertellen waar ze mee bezig zijn en wat de stand van zaken is.
Nu gaan mensen die helemaal niet weten hoe of wat verhaaltjes rond vertellen aan andere die gewoon maar alle leugens blijven geloven. Du hoe klein de bevolking van Suriname ook is, hou er rekening meer dat er veel leeg hoofden rond lopen die makkelijk te beinvloeden zijn.

Isdatzo
maandag 17 augustus 2020 08:57

Dus geloof in eerste instantie niet wat er in de pers of op internet staat of rond wordt gepraat, maar wacht af wat de president d verteld en kijk goed hoe het allemaal loop.
Eerst bewijzen daarna weet je pas wat er waar is.
1 maand een nieuwe president en dan al gaan janken is natuurlijk onzin.

Sander
maandag 17 augustus 2020 10:09

Lijkt alsof brunswijk zijn paard van troje wilt hebben he? Straks misiekaba, nu de rest van de ndp. Ogen open houddn mensen.

van Dijk
maandag 17 augustus 2020 10:38

Robinhood spelen, geld roven en verdelen is niet meer van deze tijd. nu moet er keihard gewerkt worden en de slimste mensen in kader zetten. geen dieven. klaar ermee. gewoon nu orde op zaken, orde van de dag, wie heeft de leiding. neem je verantwoordelijkheid. de regering moet nu zorgen dat ze hun naam waarmaken. geen oude koeien uit de sloot halen. nieuwe koeien die ggeen koeien zullen zijn maar mensen die willen werken geen herkauwers.werk aan de winkel

Kwasi
maandag 17 augustus 2020 11:37

Volgens VP is AR voor korte tijd benoemd om “het werk af te maken “. WELK WERK? Bedoelt de VP dat AR de belangen van ene Otje en ene Dilip veilig moet stellen bij de EBS. Mannen met geld die met alle winden meegewaaid hebben en meewaaien (groen, oranje, paars en geel) en nog meer geld willen over de hoofden van ons volk en onze VP voor hun karretje spannen. Daar lijkt het heel erg op. Onze VP blijkt gevoelig te zijn hiervoor. Is het hebzucht? Is het ambitie om P te worden ooit? Of beide? Hij is in elk… Lees verder »

Michel
maandag 17 augustus 2020 14:00

Meneer Brunswijk, waarmee bent u bezig.

U bepaalt niet wat het volk wel of niet mag.

Het zijn niet je krijgsgevangenen!

Bryan
maandag 17 augustus 2020 17:56

Brunswijk is en zal altijd een domme djoeka blijven.
Een VP die zijn eigen tong nog net niet inslikt bij het praten nan nederlands.
Die geen A4 uit kan lezen in het ned. om weer over te gaan in sranang tongo.
Zien jullie brunsie al in een VN vergadering???????🤣🤣🤣🤣🤣Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen