dinsdag 28 november 2023
27.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
5
(2)

Volgende zitting zaak mishandeling Jason Pinas is op 8 maart

lees ook ...

Medische Zending start psychische begeleiding voor nabestaan...

De nabestaanden van de Matawairamp in het district Brokopondo verkeren in een toestand van verwardheid en slapeloosheid, aldus minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, gisteren voor aanvang van de...

De lijfwachten van de vice-president Rinaldo P., Hugo B., en Kofi K., die verdacht worden van mishandeling van de journalist Jason Pinas zijn dinsdag gehoord door de kantonrechter Duncan Nandhoe. D. Pinas deed zijn relaas over wat hem is overkomen op 14 december op  vragen van de magistraat, de openbaar aanklager en advocaat Irvin Kanhai, die  raadsman van de verdachten.

De handelingen waren van dien aard dat  het slachtoffer niet  precies heeft kunnen zien welke verdachte bepaalde handelingen heeft gepleegd. De verdachten hebben op de rechtszitting aangegeven welke mishandeling zij hebben gepleegd.

Pinas wilde de toeloop van aanhangers van de vicepresident bij zijn auto vastleggen. Hiermee was Brunswijk  het niet eens, en schroomde er niet voor krachttermen te bezigen tegen Pinas. Verder zijn verklaringen van de verdachten en Pinas niet  op een lijn.

Kofi beweerde zelf dat zaken niet  zover hoefden te komen als Pinas met hen had meegewerkt. Twee van de verdachten verklaarden dat  zij slecht  de mobiele telefoon van de verslaggever wilden afpakken.

De verdachten verklaarden bereid te zijn hun verontschuldiging aan te bieden en de schade te betalen. Er is door anderen die gehoord zijn verklaard dat Jason Pinas hardhandig is aangepakt. De krachtterm gebruikende vice-president heeft de beveiligers (waarschijnlijk  later) voorgehouden dat de journalist  zonder geweld kon worden afgevoerd.

Hun groepscommandant heeft bij de politie verklaard dat de lijfwachten hem met hun handeling ‘hoofdpijn’ hebben bezorgd.

De camerabeelden bij het incident, die bekeken zouden worden zijn door onvoorziene omstandigheden die bezorgd door de politie. Om die reden is de verdere behandeling van de strafzitting verdaagd naar 8 maart. Bij die zitting zullen de camerabeelden wel bekeken worden, gevolgd door een strafvoorstel van de vervolging en een reactie van de raadsman van de verdachten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVolgende zitting zaak mishandeling Jason Pinas is op 8 maart