dinsdag 26 september 2023
29.2 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
5
(1)

Voldoende irrigatiewater in Nickerie door rehabilitatie sluizen en pompen

lees ook ...

Raad van Bestuur IMF moet nog goedkeuring geven aan USD53 mi...

Een team van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) onder leiding van mevrouw Anastasia Guscina uit Washington, DC voerde van 07 tot 22 augustus een virtuele en persoonlijke missie uit met de Surinaa...

Er is indertijd een sluis te Arawara gebouwd om water vanuit de Boven Nickerie rivier, die via de Wayambo rivier richting Coppename stroomde, te stuwen richting de Nickerie rivier, om de rijstbouw van voldoende irrigatiewater voor de rijstbouw te garanderen.

Hiermee wordt voldoende irrigatiewater voor de rijstbouw aan de rechteroever van de Nickerie rivier gegarandeerd. Tevens wordt door opstuwing van het water in de rivier de zouttong buiten gehouden. Met de voorspelde droogte in de komende periode maakt het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij haast om deze sluis binnen een half jaar gerepareerd te hebben. Daarnaast dient een ontstane coupure in de oever van de rivier gedicht te worden waar er veel water verloren gaat.

De werkzaamheden zijn enkele dagen geleden door een aannemer begonnen. In Nickerie  worden diverse projekten integraal aangepakt ter verhoging van de rijstproduktie. Samen met het pompgemaal te Wageningen, de Arawarasluis en onderhoud van overige infrastructuur wordt de rechteroever van de Nickerierivier van voldoende irrigatiewater voorzien.

Aan de linkeroever worden twee pompen te Wakay, momenteel door LVV vervangen met nieuwe pompen. Daarbij zal met uitvoering van de door IDB gefinancieerde rehabilitatieprojekten van kustwerken, natte- en droge infrastructuur tesamen met het activeren van de waterschappen in de 12 polders, de voorziening van irrigatiewater in Nickerie weer optimaal zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoldoende irrigatiewater in Nickerie door rehabilitatie sluizen en pompen