zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

Voldoende automatisering nodig bij het Ministerie van Onderwijs

lees ook ...

Nederlandse militairen begonnen aan jungletrainingen in Suri...

Buitenlandse militairen zijn begonnen aan de tweede Militaire Jungletraining van het Koninkrijk der Nederlanden op Surinaams grondgebied. Deze training is bijzonder omdat vier Amerikaanse militairen o...

Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), heeft een voorstel voor het automatiseren van het ministerie. Automatiseren zal een behoorlijk bedrag kosten, maar er ligt een plan op tafel. Momenteel moet het personeel nog steeds veel handmatig en uit het hoofd zaken afwikkelen. Dit remt het functioneren. Veel geld is nodig om het ministerie landelijk goed te doen functioneren. Hiervoor rekent Levens op de de parlementariërs tijdens begrotingsbehandeling.

“Er is weinig automatisering op het ministerie,” zegt de minister. Financiën ontbreken om het plan dat klaarligt te uit te voeren, en daarom doet Levens een beroep op de parlementariërs om het daarheen te leiden tijdens  de begrotingsbehandeling dat er meer geld wordt toegewezen aan het ministerie. Zaken die geautomatiseerd moeten worden zijn het leerkrachtenapparaat, en het transportsysteem. Het werk zal vlotten als dit digital kan worden gedaan.

Scholen zijn aan een enorme opknapbeurt toe. De staat waarin de scholen verkeren is met medewerking van de Faculteit der Technologische Wetenschappen in kaart gebracht. Ook hiervoor zal de medewerking van de DNA-leden nodig zijn om  een groot bedrag  te krijgen voor de renovatie van deze scholen tijdens de begrotingsbehandeling. Zij vraagt dat er hiervoor wordt gepleit.

Het ministerie is op de hoogte van de staat van zowel de scholen als de woningen voor leerkrachten in de districten. De departementsleiding heeft leerkrachtenwoningen in de stad, het district of binnenland nauwkeurig in kaart gebracht. “Bij de begrotingsbehandeling gaan we extra geld vragen als we willen dat dit moet worden verbeterd,” aldus Levens.

De bewindsvrouw zegt verder dat de afhandeling van boot-, schoolvervoer en algemeen transport veel te wensen overlaat. Heel vaak is het ministerie achter met het uitbetalen van deze medewerkers, omdat de financiële middelen ontbreken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoldoende automatisering nodig bij het Ministerie van Onderwijs