vrijdag 27 januari 2023
27.7 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
0
(0)

VOJ/VOS scholencomplex te Hannover Para

lees ook ...

TCT en belanghebbenden praten over toerismebevordering Boven...

Er is door de leiding van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) met belanghebbenden uit Boven-Suriname van gedachten gewisseld over het bevorderen van het toerisme in het gebied...

President Chandrikapersad Santhoki zegt graag te zien dat de schoolgebouwen te Hannover, waarvan de eerste steenlegging gedaan werd op zondag 7 maart 2021,  opgeleverd worden voor oktober 2021. De leerlingen van het binnenland zouden dan al het komend schooljaar ingeschreven kunnen worden. De vele sprekers tijdens het evenement noemen deze handeling een groot moment voor de leerlingen van het binnenland, in het bijzonder die van het district Para.

Bewoner Rachel Aroepa noemde de campus ‘een huis van kennis en kunde’. “We moeten de kinderen motiveren om gebruik te maken van de geboden kansen.” Vicepresident Ronnie Brunswijk is zich bewust van het belang voor een VOJ/VOS-faciliteit in die omgeving. Hij is ingenomen met het feit dat de ouders na een jaar geen duur transport hoeven te bekostigen, de leerlingen een normaal leven zullen leiden zonder te vroeg in de ochtend op te staan en de leerlingen in de nabijheid van hun ouders onderwijs op VOJ en VOS-niveau bezoeken.

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur trekt de komst van de campus samen met de vernieuwingen binnen het onderwijs. “We kunnen niet een nieuw gebouw hebben en oud onderwijs verzorgen.” De vernieuwingen zal zij vooral in verband met de COVID-19-pandemie trekken naar een internationaal niveau. De bewindsvrouw kondigde immers aan een topdiscussie te zullen leiden hierover samen met haar collega ministers van Japan en Duitsland. “We moeten ervoor zorgen dat elk kind in het systeem blijft, bloeit en zijn of haar talent kan ontwikkelen.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVOJ/VOS scholencomplex te Hannover Para