zaterdag 25 mei 2024
24.2 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
5
(1)

VOJ voor het dorp Nw Aurora en omgeving

lees ook ...

Onrust bij Huize Ashiana: “Personeel staking wegens rechtspo...

Het personeel van Huize Ashiana is in actie gekomen en heeft de poorten gesloten, waardoor niemand het terrein op of af kan. “Ik kan zelf niet naar binnen,” zei directeur Brenda van Daal van Huize Ash...

Op verzoek van Nw Aurora en omliggende dorpen kreeg het dorp een VOJ-school. Afgelopen woensdag is men hier begonnen met leerjaar 9 voor twintig leerlingen. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur (MinOWC) heeft het verzoek van de bewoners ingewilligd. Er was echter niet genoeg schoolmeubilair om tijdig de school te starten. Vijf leerkrachten waren vóór 3 oktober reeds op de post om onderwijs te verzorgen volgens task force Onderwijs Binnenland.

De dorpen Adawai, Gunsi, Tjaikondre en Nieuw-Aurora zijn nu niet meer aangewezen op VOJ-Atjoni. Voldoende stoelen en tafels zijn ondertussen geleverd door het ministerie. “De huisvesting van de leerkrachten is redelijk te noemen,” aldus Leidsman van de Task Force.

Stanley Donoe, een vader waarvan het kind ingeschreven is op Nw. Aurora werd samen met andere ouders bezorgd toen de school op 3 oktober niet begon, omdat de leerlingen waren ingeschreven voor het nieuw schooljaar. Uitwijken naar VOJ-Atjoni zat niet in de planning.

De bootreis van kinderen ’s ochtends vroeg over de sula’s naar Atjoni is niet zonder gevaar. Imro Leidsman van de task force zal zich inzetten om de communicatie tussen de ouders en het ministerie te bevorderen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVOJ voor het dorp Nw Aurora en omgeving