maandag 28 november 2022
24.4 C
Paramaribo
7.1 C
Amsterdam
5
(1)

VOJ voor het dorp Nw Aurora en omgeving

lees ook ...

Newmont Suriname heeft monitoringscommissie gericht op veili...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) heeft donderdag een tripartiete monitoringscommissie gericht op de veiligheid, gezondheid en het welzijn van werknemers bij N...

Op verzoek van Nw Aurora en omliggende dorpen kreeg het dorp een VOJ-school. Afgelopen woensdag is men hier begonnen met leerjaar 9 voor twintig leerlingen. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur (MinOWC) heeft het verzoek van de bewoners ingewilligd. Er was echter niet genoeg schoolmeubilair om tijdig de school te starten. Vijf leerkrachten waren vóór 3 oktober reeds op de post om onderwijs te verzorgen volgens task force Onderwijs Binnenland.

De dorpen Adawai, Gunsi, Tjaikondre en Nieuw-Aurora zijn nu niet meer aangewezen op VOJ-Atjoni. Voldoende stoelen en tafels zijn ondertussen geleverd door het ministerie. “De huisvesting van de leerkrachten is redelijk te noemen,” aldus Leidsman van de Task Force.

Stanley Donoe, een vader waarvan het kind ingeschreven is op Nw. Aurora werd samen met andere ouders bezorgd toen de school op 3 oktober niet begon, omdat de leerlingen waren ingeschreven voor het nieuw schooljaar. Uitwijken naar VOJ-Atjoni zat niet in de planning.

De bootreis van kinderen ’s ochtends vroeg over de sula’s naar Atjoni is niet zonder gevaar. Imro Leidsman van de task force zal zich inzetten om de communicatie tussen de ouders en het ministerie te bevorderen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVOJ voor het dorp Nw Aurora en omgeving