vrijdag 29 maart 2024
29 C
Paramaribo
9.8 C
Amsterdam
0
(0)

VOJ-scholen Boven-Suriname dreigen te sluiten

lees ook ...

Ambassadeur Paulus-Aminta van Cuba nu ook zaakgelastigde in ...

De ambassadeur van Suriname in Cuba, Wendy Paulus-Aminta heeft onlangs haar geloofsbrieven, tijdens een plechtige ceremonie aangeboden aan de Gouverneur-Generaal van Jamaica, Sir Patrick Allen in de K...

De zes VOJ- scholen in Nieuw-Aurora, Guyaba, Gran Tatai, Dan, Godo en Ligorio in Boven-Suriname in het district Sipaliwini hangt sluiting boven het hoofd. Twee jaar lang heeft het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) geen huur betaald voor de woningen van leerkrachten. Huiseigenaren hebben dit meegedeeld aan De Ware Tijd.

Met  de huiseigenaren heeft het ministerie mondelinge afspraken gemaakt. Joël Petrusi vindt net als de andere eigenaren dat er nu contracten moeten komen tussen de verhuurders en het ministerie.  “Wij gingen ervan uit dat het ministerie met de door ons opgestuurde documenten zijn verplichtingen aan ons zou nakomen. Achteraf is gebleken dat een huurovereenkomst verplicht is en hebben wij vooralsnog geen huurgeld ontvangen”, zegt Petrusi zich namens de groep. De huisbazen denken aan ontruiming.

Danique van Varsseveld, waarnemend hoofd Bureau Communicatie Media van het ministerie, heeft  het bovenstaande bevestigd.  “OWC is momenteel druk bezig met het maken van de huurovereenkomsten”, meldt het waarnemend hoofd.

Bij de start van het nieuwe onderwijssysteem in 2021 moesten woningen in de dorpen gehuuurd worden, omdat de overheid in deze dorpen niet over eigen gebouwen beschikt. Imro Leidsman, lid van de Taskforce Onderwijs Binnenland, zal binnenkort afreizen naar het gebied om in gesprek te gaan met de huisbazen. “Ik hoop enige huurovereenkomsten mee te kunnen nemen, zodat de verhuurders ze kunnen ondertekenen.” De coördinatie van het VOJ-onderwijs in het gebied is alle twee jaren in handen van deze taskforce geweest.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVOJ-scholen Boven-Suriname dreigen te sluiten