donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

VOJ-scholen Boven-Suriname dreigen te sluiten

lees ook ...

Wereldpoezie dag 21 maart en een gedicht

Gisteren 21 maart was het 'Wereld Poëziedag'. Een dag die 1999 is ingesteld door de UNESCO met als doelstelling het lezen, schrijven en publiceren van poëzie te bevorderen en de taalkundige verscheid...

De zes VOJ- scholen in Nieuw-Aurora, Guyaba, Gran Tatai, Dan, Godo en Ligorio in Boven-Suriname in het district Sipaliwini hangt sluiting boven het hoofd. Twee jaar lang heeft het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) geen huur betaald voor de woningen van leerkrachten. Huiseigenaren hebben dit meegedeeld aan De Ware Tijd.

Met  de huiseigenaren heeft het ministerie mondelinge afspraken gemaakt. Joël Petrusi vindt net als de andere eigenaren dat er nu contracten moeten komen tussen de verhuurders en het ministerie.  “Wij gingen ervan uit dat het ministerie met de door ons opgestuurde documenten zijn verplichtingen aan ons zou nakomen. Achteraf is gebleken dat een huurovereenkomst verplicht is en hebben wij vooralsnog geen huurgeld ontvangen”, zegt Petrusi zich namens de groep. De huisbazen denken aan ontruiming.

Danique van Varsseveld, waarnemend hoofd Bureau Communicatie Media van het ministerie, heeft  het bovenstaande bevestigd.  “OWC is momenteel druk bezig met het maken van de huurovereenkomsten”, meldt het waarnemend hoofd.

Bij de start van het nieuwe onderwijssysteem in 2021 moesten woningen in de dorpen gehuuurd worden, omdat de overheid in deze dorpen niet over eigen gebouwen beschikt. Imro Leidsman, lid van de Taskforce Onderwijs Binnenland, zal binnenkort afreizen naar het gebied om in gesprek te gaan met de huisbazen. “Ik hoop enige huurovereenkomsten mee te kunnen nemen, zodat de verhuurders ze kunnen ondertekenen.” De coördinatie van het VOJ-onderwijs in het gebied is alle twee jaren in handen van deze taskforce geweest.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVOJ-scholen Boven-Suriname dreigen te sluiten