woensdag 24 juli 2024
31 C
Paramaribo
17.4 C
Amsterdam
0
(0)

VOJ-scholen Boven-Suriname dreigen te sluiten

lees ook ...

Arts Wim Bakker waarschuwt tegen samenwerking NPS en NDP

Wim Bakker, arts en lid van de Nationale Partij Suriname (NPS), heeft in het programma Sranan Tori op ATV aangegeven dat de NPS zichzelf moet vernieuwen. Volgens Bakker zit de partij al jaren intern e...

De zes VOJ- scholen in Nieuw-Aurora, Guyaba, Gran Tatai, Dan, Godo en Ligorio in Boven-Suriname in het district Sipaliwini hangt sluiting boven het hoofd. Twee jaar lang heeft het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) geen huur betaald voor de woningen van leerkrachten. Huiseigenaren hebben dit meegedeeld aan De Ware Tijd.

Met  de huiseigenaren heeft het ministerie mondelinge afspraken gemaakt. Joël Petrusi vindt net als de andere eigenaren dat er nu contracten moeten komen tussen de verhuurders en het ministerie.  “Wij gingen ervan uit dat het ministerie met de door ons opgestuurde documenten zijn verplichtingen aan ons zou nakomen. Achteraf is gebleken dat een huurovereenkomst verplicht is en hebben wij vooralsnog geen huurgeld ontvangen”, zegt Petrusi zich namens de groep. De huisbazen denken aan ontruiming.

Danique van Varsseveld, waarnemend hoofd Bureau Communicatie Media van het ministerie, heeft  het bovenstaande bevestigd.  “OWC is momenteel druk bezig met het maken van de huurovereenkomsten”, meldt het waarnemend hoofd.

Bij de start van het nieuwe onderwijssysteem in 2021 moesten woningen in de dorpen gehuuurd worden, omdat de overheid in deze dorpen niet over eigen gebouwen beschikt. Imro Leidsman, lid van de Taskforce Onderwijs Binnenland, zal binnenkort afreizen naar het gebied om in gesprek te gaan met de huisbazen. “Ik hoop enige huurovereenkomsten mee te kunnen nemen, zodat de verhuurders ze kunnen ondertekenen.” De coördinatie van het VOJ-onderwijs in het gebied is alle twee jaren in handen van deze taskforce geweest.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVOJ-scholen Boven-Suriname dreigen te sluiten