maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
5
(1)

Voetbaltrainer krijgt twee jaar voor sexueel misbruik pupil

lees ook ...

Brokopondo slagbalbond start Slagbal kampioenschappen

De Brokopondo Slagbalbond is gestart met de halve finale & finale slagbal kampioen schappen. Voor de halve finale afgelopen weekend, heeft deze bond via coördinator Revelino Finisie van de Afdelin...

 Ricardo Oehlers, ex-trainer van de vrouwenvoetbalvereniging Super Rich Dignity (SRD), kreeg twee jaar cel voor bewezen ontucht, meerdere malen gepleegd tussen 2017 en 2018, met een veertienjarige voetbalster. Als ‘byzondere straf’ mag hij nooit meer als jeugdcoach functioneren.

Oehlers heeft vanaf de aanhouding steeds ontkend schuldig te zijn. Hij heeft ongeveer tien maanden in voorarrest gezeten, en moet dus weer de gevangenis in. De rechter heeft echter niet gezegd wanneer Oehlers weer gevangen genomen moet worden. De veroordeelde hoorde kalm het vonnis aan en zei later tegen, dat hij in hoger beroep gaat.

Familieleden van het slachtoffer ontdekten intieme chatberichten tussen haar en de trainer. De politie werd op 8 februari 2018 ingeschakeld. Kort daarna meldde Oehlers zich ruim drie weken later aan, waarna hij werd aangehouden.

Zowel voor- als tegenstanders ergerden zich aan de lange duur van deze zedenzaak. In februari en maart dit jaar organiseeerde Maggie Schmeitz, activist voor seksuele rechten, een stil protest daartegen. Een tegenprotest van ‘voetbalvrienden’ van Oehlers volgde.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoetbaltrainer krijgt twee jaar voor sexueel misbruik pupil