dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
18.5 C
Amsterdam
0
(0)

Voertuigen voor maatschappelijke dienst Sozavo

lees ook ...

Jeugdraad Suriname zet zich in voor klimaatbewustzijn en gez...

In het kader van het project ‘De betrokkenheid van de Jeugdraad Suriname bij klimaatverandering en gezondheid gerelateerde activiteiten’, hebben leden van de Jeugdraad Suriname op zaterdag 18 mei 2024...

Dinsdag jongstleden vond de overhandiging plaats van twee busjes bij Sozavo voor de Maatschappelijke Dienst, die landelijk opereert. De overhandiging is gedaan door minister Uraiqit Ramsaran, die benadrukte dat dit een enorme verlichting is voor de dienst. Het is tijdens inventarisatie gebleken dat veel afdelingen geen voertuig hadden.

“Tijdens onze inventarisatieperiode hebben wij gemerkt dat heel veel afdelingen zonder voertuigen zaten, waardoor het uitrukken voor begeleiding van gezinnen en controlewerkzaamheden naar de verschillende instellingen moeizaam verliepen”, verduidelijkte de minister, die ook een beroep deed op het hoofd van de Maatschappelijke Dienst om de controledienst van het ministerie te ondersteunen bij het uitvoeren van  werkzaamheden in het veld.

Het voldoen aan de Early Childhood Development (ECD) standaarden en de Wet Opvanginstellingen genieten grote prioriteit. Er zijn gevallen die betreurd moeten worden, maar het ministerie zal niet schromen om hard op te treden, waar dat nodig is. Ouders worden opgeroepen om ook verantwoordelijkheid te nemen voor hun kind, en de plaats waar men deze kinderen achterlaat.

Verder onderstreept de Sozavo-bewindsman dat er zuinig omgegaan dient te worden met de dienstvoertuigen. Onderhoudt is van essentieel belang hierbij, zodat de mobiliteit van de dienst gegarandeerd blijft.

Bron foto: SUN

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoertuigen voor maatschappelijke dienst Sozavo