Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Voedselpakketten voor Surinamers die door de Covidcrisis zijn getroffen

Geplaatst

op

Pakket(1)

Doordat de COVID-19 pandemie vele negatieve effecten met zich mee heeft gebracht op onder andere het economisch vlak, zitten de meest kwetsbare groepen in meer dan penibele situaties. De Surinaamse regering gaat daarom zo snel als mogelijk over tot het distribueren van voedselpakketten onder deze groepen. Er zal op de korte termijn een aanvang worden gemaakt met de registratie.

Er zullen in totaal 100.000 pakketten verstrekt worden aan de sociaal zwakkeren waaronder mensen met een beperking,  AOVérs,  AKBérs en de zwakke huishoudens. Minister Uraiqit Ramsaran geeft aan, dat dit onderdeel is van de nationale urgentiefase. Het gaat om een landelijk project, waarbij het ministerie van Sociale Zaken de medewerking krijgt van de ministeries van Defensie en Regionale Ontwikkeling en Sport. De districtscommissarissen en maatschappelijke werkers van de wijkkantoren zullen helpen bij de uitvoering van het plan. De burgers hoeven niet uit huis om zich te registeren en hun pakket niet op te halen. De overheid komt naar de mensen toe voor de registratie, waarna de verstrekking van de pakketten zal plaatsvinden. Hierbij zullen de nodige protocollen in acht worden genomen. – culturu.com

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mila
dinsdag 8 september 2020 23:44

Dit is de eerste stap in de goeie richting

Ironlady
woensdag 9 september 2020 00:07

En beter geregeld. Nu hoeven de mensen niet op straat masa masa bogo bogo naast elkaar in rijen te wachten .. beter geregeld ja

ulrich
woensdag 9 september 2020 00:39

pfff

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door ulrich
Amnesty2868
woensdag 9 september 2020 01:18

We zullen zien wie het krijgt en wie niet.

Heiltje
donderdag 10 september 2020 01:21

Goed gedaan minister Uraiqit Ramsaran.

Brandveen
donderdag 10 september 2020 06:47

Maar mag ik niet voor het geld kiezen wanneer ik zoveel voedingsstoffen naar binnen heb gekregen ?.Dat lijkt me ook goed te doen.
.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen