zaterdag 13 augustus 2022
25.5 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
0
(0)

Voedselbanken belangrijk voor armoedebestrijding in Suriname

lees ook ...

Kleuter ontvangt ondersteuning van Ministerie ROS

De onderdirekteur Recreatie en Sport (R&S), Ramon Apoetiti en RR lid Sieglien Williams van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport ( ROS ), overhandigden een geldsbedrag, een fruitmand ...

Voedselbanken zijn belangrijk voor de armoedebestrijding in Suriname. Er moet daarom voldoende aandacht hieraan worden gegeven. Dit zei NPS-parlementariër Patricia Etnel in het parlement. Ze brak een lans voor de voedselbank, omdat de prijzen in de winkels waarschijnlijk niet zullen dalen bij de stabilisatie van de economie. Voedselbanken zijn volgens het assembleelid een van de modellen om gezinnen uit armoede te helpen.

Er is gerichte hulp nodig naar de gezinnen toe, zegt ze. Met een stukje kennis, knowhow en kunde kun je de gezinnen incentives geven om uit die armoede te komen, want in Suriname hoeven personen volgens Etnel niet in armoede te leven.

“Je hoeft niet, als je die goede adviezen krijgt, die richtige begeleiding, dan kom je er zeker uit. Maar ik mis dat en daarom ga ik voor die decentralisatie,” zei de politica. Elk ministerie doet zijn eigen ding, terwijl er samengewerkt moet worden om een gemeenschappelijk doel te bereiken.

NDP-parlementariër Joan Wielzen ondersteunt Etnel op dit vraagstuk. Ze vindt dat er genoeg modellen zijn om zwakke huishoudens uit de armoede te helpen. Zwakke huishoudens moeten bovendien geleerd worden om goed te budgetteren, zodat ze uit die armoede kunnen komen. “We moeten eens ook afkomen van zwakke huishoudens,” vindt de NDP-parlementariër.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoedselbanken belangrijk voor armoedebestrijding in Suriname