dinsdag 28 november 2023
27.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

Voedselbank ‘Amor Vitae’ heeft donaties nodig

lees ook ...

Automobilist aangehouden na fatale aanrijding met voetganger...

Op zondagochtend 26 november 2023 heeft een nog onbekende automobilist zich gemeld bij de politie na een tragische aanrijding op de Anton Dragtenweg, waarbij een man van hindoestaanse afkomst om het l...

De stichting Amor Vitae die sedert oktober 2021 het pop up voedselbankproject uitvoert ervaart dat de voedselbank broodnodig was. De voedselbank gaat naar verschillende buurten waar steeds weer blijkt dat veel mensen de voedselbank nodig hebben. Bij het voetbalveld aan de Poerwodadiweg gisteren werden 115 mensen van een hulppakket voorzien.

Gail Eijk, initiatiefnemer van het project, zegt: “Voor het jaar 2022 hebben we nu al 03 voedselbanken gehouden. De eerste was aan de Kwattaweg, de tweede aan de Bomaweg en gisteren waren we bij het voetbalveld aan de Poerwodadiweg. Bij elke voedselbank hebben we tot nu nooit minder dan 100 mensen gehad. Het hoogste aantal was aan de Kwattaweg, daar hebben we 165 mensen geholpen.”

De voortgang van het project is echter niet verzekerd omdat het afhankelijk is van donaties, want elke voedselbank kost ruim SRD 30.000. De afgelopen drie edities heeft Fernandes Bottling de inhoud van de 100 basispakketten die er altijd zijn, volledig op zich genomen. De benzine, drank en voeding van het team heeft de stichting zelf betaald. Daarnaast heeft de stichting al sinds december ondersteuning gehad van Sharita Algoe en familie en soms ook kleine donaties van anderen. Door die extra ondersteuning is het  steeds gelukt om extra pakketten te kunnen maken. Zoals de 65 extra pakketten van Kwatta.

Gisteren heeft de familie Algoe weer een ruime partij goederen gegeven. Die worden  overgeheveld naar de volgende voedselbank waar nog een restdonatie van Fernandes Bottling binnenkomt. Met de donatie van Fernandes en met de goederen die nu nog over zijn en een bedrag dat nu weer binnengekomen is aan donaties, kan de volgende voedselbank die hoogstwaarschijnlijk te Accaribo zal worden gehouden, nog gedaan worden. Maar het is nog koffiedik kijken of de voedselbank daarna door kan gaan.

“We hopen dat er donaties binnenkomen en dat we verder kunnen want het is wel nodig. Gisteren kwam er een moeder met een pasgeboren baby in de rij staan. Natuurlijk hebben we haar eerder geholpen. Maar het breekt je hart wel.” zegtt Eijk. “Waar we kunnen, zullen we helpen. En zolang we kunnen natuurlijk. Want als er geen ondersteuning komt vanuit de samenleving, dan zal het op den duur toch wel ophouden”, aldus Eijk.

Qua pop-up locaties heeft de stichting Amor Vitae tot nu toe, de volle ondersteuning gehad van Roy Boedhoe Enterprises. Veelal wordt er gebruik gemaakt van de Roy Boedhoe Servicestations in de verschillende buurten. “Daar zijn we ook dankbaar voor, want ook de locatie speelt een enorm grote rol. Nu maar hopen dat er genoeg middelen binnenkomen, zodat we na de volgende ook nog verder kunnen. Keeping our fingers crossed”, zegt voorzitter Eik.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoedselbank 'Amor Vitae' heeft donaties nodig