zondag 14 april 2024
24.7 C
Paramaribo
11.8 C
Amsterdam
0
(0)

Vocational College heeft leerbedrijven

lees ook ...

Huize Ashiana in gesprek met ministerie over subsidievertrag...

Brenda van Daal, de directeur van Huize Ashiana, heeft opheldering gegeven over de vertraging in de subsidieaanvraag en de ontbrekende documenten die tot onrust hebben geleid bij zowel bewoners als pe...

Het Vocational College Suriname, ging november 2021 van start gegaan, en is een vervolgopleiding van het lager beroepsonderwijs. De opleiding telt vijf studierichtingen namelijk horeca, uiterlijke verzorging, mode creatie en commercie, medische checkpoint, oppas voor kinderen en ouderen alsook facilitaire diensten.

Maandag was er een soft launch, waarbij de studenten hun kleine ondernemingen konden presenteren. Genodigden konden tegen een ‘zacht’ prijsje hun bloeddruk meten, gewicht checken en hun body mass index(bmi) laten berekenen.

De bedrijven hebben direct zaken gedaan. Er waren laundrypaketten en giftcards te koop voor manicure-, pedicure- en haarbehandelingen en ook prachtige haarversieringen.

Op Valentijnsdag mogen ouders van jonge kinderen gebruik maken van de diensten. De kinderen kunnen geplaatst worden bij de middagoppas, zodat ouders met een gerust hart kunnen genieten van hun valentijndiner en andere activiteiten.

Coördinator van het Vocational College Cherida Bottenbley-Schet, legt uit dat deze fase van de studie noodzakelijk is. De studenten kunnen met het opzetten van hun bedrijfjes binnen de school, oefenen in het omgaan met hun mogelijkheden in de praktijk. “De leerlingen leren niet alleen volgens Surinaamse, maar ook volgens de internationale standaarden hoe het moet. Een stage is niet genoeg dus daarom zijn deze ‘leerbedrijven’ nodig”, onderstreept Bottenbley.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVocational College heeft leerbedrijven