maandag 11 december 2023
26.1 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
0
(0)

VN veiligheidsraad werkt samen met Taliban om hulp te kunnen bieden

lees ook ...

Aanpassing route uitvaart 15 mijnrampslachtoffers

De verkeersroute rond de begraafplaats van Poesa aan de Draaibatrastraat is aangepast vanwege de uitvaart en begrafenis van 15 slachtoffers die omkwamen bij de mijnramp op 20 november 2023. Vanwege...

De politieke missie van de Verenigde Naties in Afghanistan is vernieuwd. Men wil nu de nadruk leggen op de politieke en humanitaire samenwerking, zoals versterking van de rechten van kinderen, vrouwen en journalisten. Veertien van de vijftien leden van de Veiligheidsraad gaven hun toestemming voor de resolutie.  Rusland alleen onthield zich van stemming. Het nieuwe mandaat voor de missie in Afghanistan geldt voor een jaar.

De Veiligheidsraad ziet in de resolutie een belangrijke stap naar vrede en stabiliteit in Afghanistan. Deze geeft een mogelijkheid om op gepaste wijze te reageren op de humanitaire en economische problemen in het land.

Na de machtsovername door de Taliban vorig jaar, kwam Afghanistan in een diepe crisis. De VN  heeft reden om aan te nemen dat ruim 23 miljoen mensen in Afghanistan, ongeveer 55 procent van de bevolking, voedselhulp nodig heeft. Voor een aantal van 9 miljoen van hen dreigt er hongersnood. Het internationale isolement van de Taliban maakt het moeilijk om die hulp te bieden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVN veiligheidsraad werkt samen met Taliban om hulp te kunnen bieden