maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

VN coördinator bespreekt verbetering gezondheidszorg met minister Volksgezondheid

lees ook ...

Werknemers Hakrinbank sluiten loonovereenkomst 2024

Tijdens een Algemene Leden Vergadering van de Hakrinbank Werknemers Organisatie (HWO) is er een principeovereenkomst, bereikt door het bestuur op 3 april jongstleden, goedgekeurd door de leden. De loo...

Joanna Kazana, de Resident Coördinator van de Verenigde Naties (VN), heeft een kennismakingsbezoek afgelegd bij minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Tijdens dit bezoek op dinsdag 27 februari 2024 werd uitvoerig gesproken over de mogelijkheden die de VN kunnen bieden om de gezondheidszorg te verbeteren en technische ondersteuning te bieden op dit gebied.

De ontmoeting bood een uitstekende gelegenheid om te brainstormen over manieren om de gezondheidszorg in Suriname te versterken. Er werd specifiek gesproken over het optimaliseren van beschikbare fondsen voor de aanschaf van medicijnen en verbruiksartikelen, evenals het benutten van alle mogelijke mechanismen van de VN die momenteel nog niet volledig worden benut.

De Resident Coördinator van de VN stelde voor dat er binnenkort een missie van experts naar Suriname zal komen om verder te discussiëren met het ministerie over hoe zij kunnen profiteren van de voordelen van een mechanisme voor de aanschaf van medicijnen. Ook werd het belang besproken van bewustwording en mediacampagnes om de samenleving bewust te maken van een gezonde levensstijl.

Kazana benadrukte dat de VN altijd beschikbaar zal zijn om ondersteuning te bieden op elk ander beleidsgebied dat het ministerie nodig zal hebben.

Het bezoek van de functionaris aan de bewindsman onderstreept de toewijding van de VN aan het bevorderen van gezondheid en welzijn voor alle burgers van Suriname en benadrukt de samenwerking tussen de VN en de regering van Suriname.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVN coördinator bespreekt verbetering gezondheidszorg met minister Volksgezondheid