woensdag 28 september 2022
26.1 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

VMSS ziet mogelijkheid voor woningen minder draagkrachtige studenten

lees ook ...

Promised fuel subsidy failed to materialize

  It was indicated a few months ago that Oli Moni (Oil Money)would be launched on September 1. This fuel subsidy known as Olie Moni is to accommodate the middle class but it has not yet been m...

Op 4 september heeft de Pan American Real Estate het North Area One woningbouwproject gelanceerd. Het project telt 561 woningen, met prijzen  tussen 35.000 en 37.000 euro per woning. Tien procent is minimaal de aanbetaling. De Vereniging voor Minderdraagkrachtige Studenten in Suriname (VMSS) ziet in dit project een mogelijkheid voor zijn leden om te komen aan een eigen woning, en zal zich sterk maken daarvoor.

“Wij als studenten vinden dit een geweldig initiatief. Dit kan een positieve bijdrage leveren aan het verlichten van de woningnood van jongeren in het land. Als we kijken naar de hedendaagse koers en de andere ontwikkelingen dan vinden wij de aankoopsom en het aflossingsbedrag wel redelijk”,  aldus Paul van Dun, voorzitter van de Vereniging voor Minderdraagkrachtige Studenten in Suriname (VMSS). Het bestuur van deze organisatie zal de leden stimuleren om deze woningen te kopen, waarvan de aflossing is gesteld op meer dan tweehonderd euro per maand.

Paul van Dun is zich ervan bewust, dat niet alle studenten voldoende verdienen om dit te doen, maar het bestuur zal door onderhandeling toch mogelijkheden proberen te creëren voor de leden.

De projectontwikkelaar Ismaёl Sohrabkhan heeft mensen opgeroepen om bij hem een woning te kopen, in plaats van huizen te huren voor tweehonderd euro.

Ook vind van Dun dat de particuliere sector meer van soortgelijke initiatieven zal ondernemen, omdat dit het huisvestingsvraagstuk drastisch kan terugdringen. Verder hoop hij dat er speciale regelingen komen voor studenten en pas afgestudeerden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVMSS ziet mogelijkheid voor woningen minder draagkrachtige studenten