donderdag 28 maart 2024
34 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
5
(1)

VMS slaat alarm voor naderende conflictsituatie

lees ook ...

Vicepresident Brunswijk loopt mee voor bewustwording over sp...

Op donderdag 21 maart 2024 heeft vicepresident Ronnie Brunswijk op opmerkelijke wijze zijn steun betuigd aan mensen met een speciale hulpvraag. Dit deed hij door deel te nemen aan een bewustwordingslo...

Het Staatsziekenfonds en de zorgverzekeraars van Survam zijn door de Vereniging van Medici in Suriname(VMS) meegedeeld, dat het wenselijk is,  een realistisch tarief vast te stellen. Particuliere huisartsen kunnen hun praktijken niet  meer  met de huidige tarieven in stand houden. Partijen hebben een accountant aangetrokken, die de tarieven voor huisartspraktijken heeft berekend.

Op 29 december 2021 had de vereniging reeds een voorlopig tarief voorgesteld in afwachting op het definitieve, dat door de accountant moet worden vastgesteld. Het maandelijkse tarief, dat voor een verzekerde wordt ontvangen heeft al tot onverwachte situaties geleid.

Het geduld van de huisartsen is jaren op de proef gesteld. Woensdag zullen de huisartsen, die deel uitmaken van de VMS bepalen welke stappen moeten volgen, indien de werkbare situatie uitblijft.

In een persbericht heeft de VMS vanuit haar verantwoordelijkheid de gemeenschap op de hoogte gesteld van de dreigende situatie.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVMS slaat alarm voor naderende conflictsituatie