donderdag 30 november 2023
28.1 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
0
(0)

VMS huisartsen stellen SZF ultimatum

lees ook ...

President Santokhi ontvangt Braziliaanse minister voor vieri...

Ter gelegenheid van de 48e viering van de Staatkundige Onafhankelijkheid van de Republiek Suriname bracht de Braziliaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mauro Vieira, een officieel bezoek aan het la...

Het Staatsziekenfonds heeft van de huisartsen aangesloten bij de Vereniging van Medici in Suriname tot eind oktober gekregen om de achterstallige schulden te voldoen. Gisteren heeft men dat besloten tijdens een spoedvergadering. Deepak Gangadin deelde dit desgevraagd mee aan radio abc. Het is een structureel probleem dat al jaren bestaat, maar in 2023 is het verergerd. Ruim 80 procent van de patiënten zijn verzekerd bij het SZF.

Huisartsen zijn nog niet uitbetaald voor de maand september. Het laat ontvangen van de gelden stagneert de bedrijfsvoering van de huisartsen, omdat zij op hun beurt ook laat hun operationele kosten betalen. De overheid stort op de Finabank. Wie geen bankrekening heeft bij de Finabank kan soms pas drie dagen later over het geld beschikken. Er is meegedeeld dat het geld vrijdag jongstleden is gestort.

Vandaag is het 11 oktober. Wij zitten in de tweede week van oktober. Volgens de afspraken met de overheid zouden de gelden rond de 29ste van de maand worden gestort. Dit probleem is meerdere keren onder de aandacht van het fonds gebracht. Men krijgt wel een oor, maar geen oplossing. Er is steeds overleg geweest.

Het fonds is afhankelijk van het ministerie van Financiën, die ook niet op tijd de gelden stort. Ook anderen hebben hetzelfde probleem met het fonds. De patiënt zal het op den duur merken, indien dit zich blijft herhalen volgens de voorzitter.

Afgesproken was ook dat men vanaf januari 2023 met nieuwe tarieven zou werken. De oude tarieven zijn nog uitbetaald in Januari en Februari. Pas in maart zijn de nieuwe tarieven uitbetaald. Dus twee maanden TWK per consult wordt ook verwacht.

De VMS waakt erover dat de dienstverlening optimaal blijft, en hoopt dat er een goede oplossing gevonden zal worden voor hun probleem.

Bron: Ampies Broadcasting Corporation en United Nieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVMS huisartsen stellen SZF ultimatum