dinsdag 6 december 2022
26.1 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
5
(2)

VMS geeft uitleg over niet geholpen patient

lees ook ...

Simons: Never before has what is occurring today occurred

The CLO's protests against the government's policy, led by Ronald Hooghart, are now in their second week. Some NDP leaders showed up again on Monday, and Jennifer Simons, the previous Assembly Preside...

De VMS heeft de gelegenheid genomen om zich te uiten over de zaak die ging over een patient die niet zou zijn geholpen door de arts. Hieronder wat inzicht in de zaak die wat meer uitleg behoefde.

De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) maakt hierbij kenbaar dat zij naar aanleiding van een aantal recentelijk in de media verschenen berichten over een patiënt, die elfder ure niet meer geholpen is door de arts, geen reden ziet om hierop in te gaan. Zulks op de eerste plaats uit respect voor de overledene en voor de familie. Bovendien laat het medisch beroepsgeheim geen ruimte om hierover al dan niet publiekelijk uit te wijden. Wel wil de VMS nog prijs geven dat in deze de betreffende arts zijn beroepsgeheim ook in deze casus correct in acht heeft genomen.

De ziekenhuizen hebben overigens ook protocollen ter zake die in dergelijke gevallen van toepassing zijn. Het bestuur van de VMS is reeds met voorbereidingen bezig om op korte termijn een onderwijsmoment c.q. symposium te organiseren, waaraan medici, verpleegkundigen, ziekenhuisdirecteuren, politie-ambtenaren, juristen, journalisten/eindredacteuren mediahuizen c.q. socialmedia influencers kunnen deelnemen. Dit zal kunnen bijdragen tot het feit dat men in de toekomst met goede inhoudelijke kennis omgaat met bepaalde (medische) kwesties.

Het Bestuur van de vereniging van Medici in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVMS geeft uitleg over niet geholpen patient