maandag 11 december 2023
26.1 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
0
(0)

VMSS stimuleert klein-ondernemerschap bij jongeren

lees ook ...

Dodental stijgt na Marapi-vulkaanuitbarsting in Sumatra

Het is triest om te horen over de gevolgen van de uitbarsting van de Marapi-vulkaan op Sumatra. De situatie lijkt zeer gevaarlijk te zijn, en het aantal slachtoffers en de verwoesting van nabijgelegen...

De Vereniging van Minderdraagkrachtige Studenten in Suriname(VMSS) ziet in de economische situatie van de pandemie een mogelijkheid om te ondernemen. Feestdecoratie, eetstand, het vervaardigen van kleding en sieraden zijn mogelijkheden voor kleine ondernemingen tijdens deze crisis. “Er wordt ook vaker geklaagd, dat jongeren bepaalde leiderschapscompetenties missen”, aldus voorzitter Paul van Dun.

De organisatie heeft in 2021 in samenwerking met Nadesh Training en Consultancy, een aantal trainingen verzorgd om de groep te ondersteunen. Trainingen in  leiderschap, basis ondernemerschap, verandermanagement, zakelijk schrijven, werkplanning en timemanagement zullen vanaf 19 februari weer worden verzorgd.

De cursussen van drie lesdagen per onderwerp worden online verzorgd, als voorbeeld hoe kansen benut kunnen worden in de covid-19 situatie.

Het VMSS heeft een pilotcursus ‘Zakelijk schrijven’ gedraaid bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dit heeft hen gemotiveerd om hiermee door te gaan en het eventueel uit te breiden. “We zijn ons ervan bewust dat deze trainingen ook door andere organisaties worden gegeven”, zegt Van Dun, de voorzitter. Daarom heeft VMSS een plan, om dit anders te doen met behulp van flexibele methodes. Cursisten zullen worden begeleid om hun competenties te verbeteren, en indien nodig ook nieuwe competenties aan te leren.

De toelatingseisen op de training zijn middelbaar onderwijs en hoger. Registratie is vanaf 14 februari voor het bedrag van SRD.750,-. Hiermee hopen zij een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de jongeren in Suriname.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVMSS stimuleert klein-ondernemerschap bij jongeren