Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Vliegverkeer Suriname-Nederland wordt genormaliseerd

Geplaatst

op

President Santokhi In Dna. Foto Gov Tv

Het vliegverkeer tussen Suriname en Nederland wordt genormaliseerd. Althans dit is het streven van de regering. “De vluchten krijgen in stede van repatriatie een commercieel karakter. Betrokkenen kunnen hun tickets rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen aanschaffen. Het overleggen van een negatieve COVID-19-test vóór het instappen en tien dagen quarantaine – in een door de overheid aan te wijzen faciliteit en op eigen kosten – zijn verplicht.” Dit zei president Chan Santokhi gisteren in zijn COVID-19-statement.

Het staatshoofd zegt verder dat de vluchten steeds een beperkte capaciteit zullen hebben. “Verder zullen naast de Surinaamse regels ook de ICAO/IATA-regels in acht moeten worden genomen door de luchtvaartmaatschappij.” Ook de vluchten van en naar het binnenland worden hervat, onder naleving van de protocollen en na doorlichting van Zorg en Hoop door eventueel CASAS, zei het staatshoofd.

“Als er sprake is van een lokale uitbraak in de districten zal er in samenspraak met de districtscommissarissen worden besloten om eventueel het luchtruim te sluiten. De aanstaande openstelling van het luchtruim voor het binnenland is mede in het kader van de bestrijding van mogelijk armoede. De hotspots waar eventuele toenames van besmettingen komen zullen duidelijker worden gecommuniceerd, zodat mensen ontmoedigd worden.”

Iedere week zal de regering evalueren om na te gaan in hoeverre de genomen maatregelen effectief zijn, en of aanpassing van de maatregelen in de zin van verscherping van de maatregelen noodzakelijk is of dat juist een verlichting van de maatregelen mogelijk is.

Culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dennis Vaarwater
maandag 28 september 2020 11:25

Gelukkig het vliegtuig dat Suriname gebruikt gaat weer vliegen.
Dan kunnen ze gelijk in de eerste vlucht Bouterse en Brunswijk in Nederland afleveren om hun openstaande gevangenis straffen uit te gaan zitten.
Maar die jongens staan op een opsporingslijst dus die kunnen niet naar Europa zonder opgepakt te orden

Arturo
maandag 28 september 2020 21:23

Zinnige opmerking zou wel op zijn plaatst zijn

Bryan
dinsdag 29 september 2020 12:16

Sorry Dennis,
Als jij iets niet weet hou dan ff het domme gat onder jouw neus dicht.
Punt 1: Slm kan nog niet.vliegen met de 777-200 omdat zij geen etops certificering heeft.

Punt 2: Dat Bouterse en Brunswijk op interpol gesignaleerd staat weet de halve wereld al dus niks nieuws.

Punt 3: Zij hoeven niet persé naar europa te gaan om opgepakt te worden.
Geloof het of niet, als de cia of dea dat wilt zijn bouta en brunsi binnen no time opgepakt of geelimineerd.

Ik.zou dus zeggen: KEEP YOUR STUPID MOUTH SHUT.

Damian
woensdag 30 september 2020 01:18

Altijd weer een witmang of hindoestaan die zijn smoel moet opentrekken over bouta of blakka mang in het algemeen onder artikelen die daar totaal niet over gaan. En dat moet dan intelligent overkomen? Wanneer worden witte Nederlanders in en buiten de overheid opgepakt voor al hun terreurdaden wereldwijd?KinderPorno en pedofilie? Of de Indiase overheid met hun 4,7 miljoen daklozen die dagelijks dood neer vallen en aan hun lot worden overgelaten omdat ze een donkere huidskleur hebben? Of de hindoestanen in Suriname waar disproportioneel verkrachting en moord voorkomt zowel binnen als buiten de familie? Blijf on-topic of ga van het internet… Lees verder »

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

President Ali 2

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen