woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
0
(0)

Vliegtuig opgegraven en illegale landingsbanen vernietigd

lees ook ...

DOE-vertegenwoordiger trekt lijst van A20 bij verkiezingen i...

Wanneer de algemene, vrije en geheime verkiezingen in mei 2025 worden gehouden, zal een vertegenwoordiger van de politieke partij Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) de lijst van Alternatief 2...

Het Openbaar Ministerie (OM) doet alles om de transnationale drugscriminaliteit terug te dringen. Het Justitieel Interventie Team (JIT) kreeg instructies om illegale landingsbanen in het binnenland, te vernietigen. Dit doet men in samenwerking met het nationaal leger.

Er blijken een aantal illegale landingsbanen in het Goliath gebied te bestaan. Ze zijn in kaart gebracht. Eén baan wordt zelfs veelvuldig gebruikt. Vliegtuigbrandstof is er aangetroffen. Twee verdachten zijn aangehouden met in hun bezit een aantal vuurwapens, handgranaten, munitie, twee atv’s en een motorfiets. De goederen zijn in beslag genomen. Tijdens het onderzoek zijn meer verdachten zichtbaar geworden. Deze worden opgespoord.

In hetzelfde gebied was enige tijd terug een vliegtuig begraven door een criminele organisatie. Bij het landen raakte het vliegtuig defect. Op woensdag 26 juli 2023 vertrok JIT  naar de landingsbaan voor opgravingen. Delen van een tweemotorig vliegtuig werden ontdekt. Ook deze landingsbaan is met assistentie van de Militaire Politie (MP) volledig onklaar gemaakt.

Deze werkzaamheden worden voortgezet.

Bron: Communicatie dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVliegtuig opgegraven en illegale landingsbanen vernietigd