donderdag 21 september 2023
32.9 C
Paramaribo
15.2 C
Amsterdam
0
(0)

Vliegtuig opgegraven en illegale landingsbanen vernietigd

lees ook ...

Duurzame Ontwikkelingsdoelen in de schijnwerpers van de AVVN...

President Chandrikapersad Santokhi zal met wereldleiders van alle continenten bij elkaar, uitgebreid delibereren over de punten van een uitgebreide agenda op de 78ste Algemene Vergadering van de Veren...

Het Openbaar Ministerie (OM) doet alles om de transnationale drugscriminaliteit terug te dringen. Het Justitieel Interventie Team (JIT) kreeg instructies om illegale landingsbanen in het binnenland, te vernietigen. Dit doet men in samenwerking met het nationaal leger.

Er blijken een aantal illegale landingsbanen in het Goliath gebied te bestaan. Ze zijn in kaart gebracht. Eén baan wordt zelfs veelvuldig gebruikt. Vliegtuigbrandstof is er aangetroffen. Twee verdachten zijn aangehouden met in hun bezit een aantal vuurwapens, handgranaten, munitie, twee atv’s en een motorfiets. De goederen zijn in beslag genomen. Tijdens het onderzoek zijn meer verdachten zichtbaar geworden. Deze worden opgespoord.

In hetzelfde gebied was enige tijd terug een vliegtuig begraven door een criminele organisatie. Bij het landen raakte het vliegtuig defect. Op woensdag 26 juli 2023 vertrok JIT  naar de landingsbaan voor opgravingen. Delen van een tweemotorig vliegtuig werden ontdekt. Ook deze landingsbaan is met assistentie van de Militaire Politie (MP) volledig onklaar gemaakt.

Deze werkzaamheden worden voortgezet.

Bron: Communicatie dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVliegtuig opgegraven en illegale landingsbanen vernietigd