zondag 23 juni 2024
30 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
0
(0)

Vliegongevallen Onderzoeksbureau aankomende

lees ook ...

Minister Ramdin benadrukt oceaanbescherming en international...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft onlangs meerdere internationale reizen gemaakt. Voor aanvang van de Raad van Minister...

Waarnemend Procureur-generaal Garcia Paragsingh van het Openbaar Ministerie (OM) en de waarnemend directeur van de Civil Aviation Safety Authority Suriname (CASAS) hebben op vrijdag 21 oktober 2022 een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend.

Hierin is overeengekomen dat CASAS, conform de Standaarden en Aanbevolen Werkwijzen van de International Civil Aviation Organization (ICAO), binnen haar organisatie een vliegongevallen onderzoeksbureau zal instellen. Dit bureau zal belast worden met de uitvoering van het onderzoek van (ernstige) incidenten en ongevallen met luchtvaartuigen die zich voordoen in Suriname en met in Suriname geregistreerde luchtvaartuigen binnen het territoir van een niet-ICAO lidland of buiten het territoir van een ICAO lidland.

In de MOU is onder andere ook opgenomen dat de PG procedures zal vaststellen op basis waarvan de onderzoeken dienen plaats te vinden. Verder zal de PG bij een vliegongeval een onderzoekscommissie instellen, waarvan de leden zullen worden voorgedragen door het onderzoeksbureau. Het onderzoeksbureau heeft rapportageplicht naar de PG toe.

Deze MOU draagt bij tot het verder verhogen van de vliegveiligheid in Suriname.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVliegongevallen Onderzoeksbureau aankomende