maandag 22 april 2024
30 C
Paramaribo
9.9 C
Amsterdam
0
(0)

Vliegertijd vergroot kans op elektriciteitsstoringen

lees ook ...

China scheldt oude schulden van Suriname kwijt na succesvol ...

Minister Albert Ramdin, die deel uitmaakte van de presidentiële delegatie tijdens het staatsbezoek aan de Volksrepubliek China, heeft aangekondigd dat de schuldherschikking met China op technisch nive...

De grote droge tijd en vakantie staan voor de deur. Dit is dan ook de tijd dat de jeugd in groten getale in verschillende buurten vliegers zullen oplaten. De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) merkt dat vooral gedurende deze tijd veel vliegers in het elektriciteitsnet terechtkomen, wat een toename van het aantal storingen veroorzaakt. Dit heeft vele gevolgen, meldt het elektriciteitsbedrijf.

Het ongerief bij de klanten die aangesloten zijn op het distributienetwerk neemt daardoor toe evenals voor de EBS. Daarnaast neemt het risico op ongelukken ook toe daar zich situaties kunnen voordoen waarbij het vliegermateriaal de spanning doorgeleid met alle gevolgen van dien. Dit kan voor levensbedreigende situaties voor de vliegeraars en of derden zorgen.

Als een vlieger ongelukkigerwijs toch in het netwerk komt en vast blijft zitten, geef dit door aan de EBS op het Gratis Storingsnummer 139. Zorg ervoor dat niemand aan de vlieger komt.

De EBS doet een dringend beroep op ouders en buurtbewoners om extra toezicht te houden op hun pupillen, wanneer deze vliegers oplaten en dat zulks zoveel als mogelijk gebeurt op locaties waar er geen elektriciteitsdraden voorkomen, zoals open velden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVliegertijd vergroot kans op elektriciteitsstoringen