maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.6 C
Amsterdam
0
(0)

Vliegende Brigades worden samengevoegd

lees ook ...

Doofstomme werknemer van J. Vasilda, ook overleden

De doofstomme werknemer Sandro K. die aangevallen werdt aan de javaweg te lelydorp is op vrijdag 13 januari te komen overlijden aan zijn verwondingen. Sandro was de werknemer van de Hr J.Vasilda die i...

De twee tasforces die momenteel actief zijn onder een identieke naam, te weten Vliegende Brigade en Vliegende Brigade Prijscontrole, zullen worden samengevoegd. Binnen de samenleving is er namelijk verwarring ontstaan, waardoor de regering heeft besloten beide samen te smeden tot een daadkrachtige werkarm. President Chan Santokhi heeft een onderhoud gehad met betrokkenen van beide taskforces.

“Een werkgroep uit de twee Vliegende Brigades gaat een projectplan uitschrijven om te komen tot één effectieve en een daadkrachtigere Vliegende Brigade,” zegt directeur der Belastingen, Ismaël Kalaykhan. Als vertegenwoordiger van het ministerie van Financiën en Planning heeft hij zitting in de Vliegende Brigade. Deze is in januari dit jaar door president Santokhi aangekondigd, en wel naar aanleiding van signalen met betrekking tot illegale houtexport.

Het doel van deze brigade is de aanpak van voornamelijk corruptie, prijsopdrijving en financieel-economisch ontwijkend gedrag. Primair maakten deel uit van deze task force: vertegenwoordigers van de ministeries van Financiën en Planning, Justitie en Politie en Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie alsook afgevaardigden van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB). De andere Vliegende Brigade (Prijscontrole) houdt zich voornamelijk bezig met zaken aangaande prijsopdrijving en illegale transacties (smokkel en handel in illegale producten).

De regering wil duidelijkheid hebben over hoe de uiteindelijke Vliegende Brigade zich verder moet ontwikkelen. Tijdens de meeting is besloten dat een werkgroep het projectplan zal voorbereiden, waarin onder meer de taken en bevoegdheden zullen worden beschreven. In het document zal ook de samenwerking met speciale officieren toegevoegd worden, dit als specialisatie tegen financieel-economisch ontwijkend gedrag.

Eind deze maand zal het projectplan aan het staatshoofd gepresenteerd worden, zegt directeur Kalaykhan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVliegende Brigades worden samengevoegd