maandag 26 september 2022
24.4 C
Paramaribo
11.9 C
Amsterdam
0
(0)

Vlaggen geplaatst bij rotonde Wijdenboschbrug ter nagedachtenis verkeersslachtoffers

lees ook ...

Governor CBvS: Further slight drop in share price expected

The advance of the exchange rate has come to a halt since Tuesday, but there has been no significant decline. It is the desire of the acting President Ronnie Brunswijk that the exchange rate for US dr...

Bij de rotonde van de Jules Albert Wijdenboschbrug is er maandag symbolisch een gedenkteken onthuld door de directeur van het Verkeersveiligheidsinstituut (VVI), Joanne Adraai. Dit ter nagedachtenis van de verkeersslachtoffers die ons zijn voorgegaan in de periode 15 augustus 2021 tot 15 augustus 2022. Het gedenkteken zal gedurende de verkeersveiligheidsmaand op de rotonde zijn.

In verband met de verkeersveiligheidsmaand en in het bijzonder vanwege het thema dit jaar, “Gedenk verkeersslachtoffers, creëer kansen voor leven”, is ervoor gekozen om te midden van de rotonde 44 vlaggen te plaatsen waarop de initialen en het geboortejaar van de verkeersslachtoffers staan.

Het initiatief om bij de rotonde de vlaggen te plaatsen komt van minister Kenneth Amoksi zei Adraai in haar speech. De bedoeling van deze vlaggen is om aandacht te geven aan verkeersslachtoffers en hun nabestaanden. Tegelijkertijd dienen de vlaggen ook als herinnering aan personen die deelnemen in het verkeer dat onverantwoordelijkheid in het verkeer levensgevaarlijk is. In het ergste geval jaag je jezelf, of een ander de dood in.

Het VVI heeft op 15 augustus de registratie van verkeersslachtoffers gelanceerd. Het doel van de registratie is om data en statistieken te verzamelen ten behoeve van het Schadefonds Gewelds- en Verkeersmisdrijven. Dit fonds zal werken ter verbetering van de positie van slachtoffers van verkeersmisdrijven.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVlaggen geplaatst bij rotonde Wijdenboschbrug ter nagedachtenis verkeersslachtoffers