zondag 3 december 2023
31.1 C
Paramaribo
1.7 C
Amsterdam
0
(0)

Vlaggen geplaatst bij rotonde Wijdenboschbrug ter nagedachtenis verkeersslachtoffers

lees ook ...

Stichting SuConnect.nl deelt belangrijke Inzichten op congre...

Stichting SuConnect.nl, een recent opgerichte non-profit organisatie, zet zich als maatschappelijk platform zowel in Suriname als in Nederland in voor een weloverwogen studiekeuze en een succesvol stu...

Bij de rotonde van de Jules Albert Wijdenboschbrug is er maandag symbolisch een gedenkteken onthuld door de directeur van het Verkeersveiligheidsinstituut (VVI), Joanne Adraai. Dit ter nagedachtenis van de verkeersslachtoffers die ons zijn voorgegaan in de periode 15 augustus 2021 tot 15 augustus 2022. Het gedenkteken zal gedurende de verkeersveiligheidsmaand op de rotonde zijn.

In verband met de verkeersveiligheidsmaand en in het bijzonder vanwege het thema dit jaar, “Gedenk verkeersslachtoffers, creëer kansen voor leven”, is ervoor gekozen om te midden van de rotonde 44 vlaggen te plaatsen waarop de initialen en het geboortejaar van de verkeersslachtoffers staan.

Het initiatief om bij de rotonde de vlaggen te plaatsen komt van minister Kenneth Amoksi zei Adraai in haar speech. De bedoeling van deze vlaggen is om aandacht te geven aan verkeersslachtoffers en hun nabestaanden. Tegelijkertijd dienen de vlaggen ook als herinnering aan personen die deelnemen in het verkeer dat onverantwoordelijkheid in het verkeer levensgevaarlijk is. In het ergste geval jaag je jezelf, of een ander de dood in.

Het VVI heeft op 15 augustus de registratie van verkeersslachtoffers gelanceerd. Het doel van de registratie is om data en statistieken te verzamelen ten behoeve van het Schadefonds Gewelds- en Verkeersmisdrijven. Dit fonds zal werken ter verbetering van de positie van slachtoffers van verkeersmisdrijven.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVlaggen geplaatst bij rotonde Wijdenboschbrug ter nagedachtenis verkeersslachtoffers