Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Visumvrij reizen tussen Suriname en Nederland moet relatie landen verbeteren

Geplaatst

op

Vlaggen Sur En Ned. Foto Schengenvisum Info

De Nederlandse regeringspartij D’66 wil ernaartoe werken dat visumvrij reizen tussen Nederland (Schengen) en Suriname onderdeel moet zijn om de relatie tussen beide landen te verbeteren. D’66 Tweede Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma heeft Kamervragen gesteld aan de ministers Stef Blok van Buitenlandse Zaken en van Justitie en Veiligheid.

De regeringspartij D’66 wil van de bewindslieden weten of hij ermee eens is dat visumvrij reizen tussen Nederland (Schengen) en Suriname kan bijdragen aan de verbeterde relaties en daarmee in wederzijds belang is.

De Nederlandse regering heeft de Tweede Kamer eerder laten weten dat voor een visumvrij reizen tussen Nederland en Suriname er goedkeuring nodig is van de Europese Unie (EU).

Sjoerdsma wil nu concreet van de regering weten welke drempels er zijn die visumvrij reizen tussen Suriname en Nederland in de weg staan. “Betreft dit drempels vanuit Suriname, Nederland of vanuit Schengenpartners?” Verder moeten de bewindslieden uitleg geven welke stappen er gezet moeten worden om binnen Schengen draagvlak te krijgen voor visumliberalisatie met Suriname. “Bent u bereid deze stappen ook te nemen? Zo nee, waarom niet?”.

Verder wil Sjoerdsma ook weten welke stappen de ministers bereid zijn in partnerschap met Suriname te nemen, om bestaande drempels voor visumvrij reizen weg te werken, en om gezamenlijk toe te werken naar visumliberalisatie tussen de Schengenzone en Suriname.

Culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
An brouwers
woensdag 2 september 2020 12:43

Dat zou fantastisch zijn! Dan kan ik visumvrij naar mijn grote liefde, ik vind ook dat Nederland en de Nederlandse kolonies weer samen moeten werken en weer een geheel moeten worden.

Rama
woensdag 2 september 2020 15:12

Ik heb het al eerder gezegd, als er een goede president aan de macht komt dan gaan er overal weer deuren open. Nederland werkt niet met criminelen. Shantokie kan overal gaan en staan waar hij wil. Helaas kan zijn (vieze) president Brunswijk Nederland niet in want dan mag hij eerst even zijn straf uit zitten, ha ha. Drugs crimineel, en dat zit in onze regering, hoe is het mogelijk. Maar goed de minister van buitenlandse zaken heeft er goed aan gedaan een bezoek aan Nederland gebracht te hebben. We hebben ook nog eerlijke en goede mensen in de regering. En… Lees verder »

Moenish jagan
donderdag 3 september 2020 22:50

Geweldig nieuws dit vindt ik fantastich. Het was self moeilijk voor mij voor het visum aanvraag naar nederland en het was een heel proces. Ik Ben heel erg BLIJdat er uiteindelijk na all deze Regen tijd in mijn leven een zonneschijn komt. Ik hoop en Wen’s dat we visumvrij kunnen reizen naar nederland vanuit Suriname en van Nederland naar Suriname

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door Moenish jagan
Sophia
donderdag 3 september 2020 23:11

Nederland is niet gek. Heel Suriname verhuisd dan naar Nederland de helft gaat illegaal bij familie onderduiken ze gaan nooit meer weg niemand wilt in armoede levenAdvertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen