zondag 1 oktober 2023
37.7 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Visumproblematiek en restant middelen besproken met Nederland

lees ook ...

Voormalig parlementariër Diana Pokie sluit zich aan bij NPS

Tijdens een feestvergadering in Grun Dyari heeft voormalig parlementariër en minister Diana Pokie zich vandaag officieel aangesloten bij de Nationale Partij Suriname (NPS). Pokie sprak vol trots over ...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) en zijn Nederlandse collega Liesje Schreinemacher van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking hebben zich gebogen over de visumproblematiek tussen Suriname en Nederland.

De bewindslieden spraken  in een bilateraal onderhoud  gesproken over de restantmiddelen en energie-ontwikkeling. Ook de visumaanvraagproblematiek zou heel nadrukkelijk aan de orde zijn gekomen. Volgens de bewindsman is aangegeven dat er per week 660 slots open zijn voor visumaanvragen. Echter moet, volgens minister Ramdin, op basis van verkregen informatie van de Nederlandse ambassade worden vastgesteld dat Surinaamse reisagenten bepaalde slots blokkeren en dan verkopen aan cliënten.

Samen met de Associatie van Surinaamse Reisagenten (ASRA) zal worden onderzocht of dit op waarheid berust. Minister Ramdin benadrukt dat deze handeling in eerste instantie niet is toegestaan. “Men mag geen geld vragen voor een dienst die gratis is. Maar wij gaan daar zeker over praten zodat wij dit probleem kunnen oplossen.” De bewindsman praat over 35 procent slots die op den duur niet worden gebruikt, maar potentieel wel gebruikt zouden kunnen worden door andere Surinamers.

Er is met minister Schreinemacher ook gesproken over de restantmiddelen, die ongeveer zeventien tot achttien miljoen euro bedragen uit onder meer het ontwikkelingsverdrag. Afgesproken is om in de komende weken heel nadrukkelijk na te gaan op welke wijze projecten die in dit kader zijn ingediend, afgerond kunnen worden.

De bewindslieden hebben verder ook van gedachten gewisseld over de energie-ontwikkeling als in olie en gas. Hierbij zijn ook de problemen die Nederland momenteel heeft ten aanzien van de gasvoorziening uit Oost-Europa, aan de orde gekomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVisumproblematiek en restant middelen besproken met Nederland