donderdag 23 maart 2023
28.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
3.5
(2)

Visueel beperkten starten met eigen Youtube TV kanaal

lees ook ...

C-47 doet niet mee met protestactie ‘Alles plat’

C-47 vakcentrale gaat niet deelnemen aan de geplande actie 'Alles plat' op 24 maart. Dit besluit werd genomen tijdens de Assemblee van de Arbeid. In plaats daarvan gaat de bond zich richten op het ver...

Visueel beperkten kunnen eindelijk kijken naar televisie. Speciaal voor deze groep is er een Youtube TV kanaal gelanceerd in Suriname. Initiatiefnemer is Maikel Sabajo die visueel beperkt is. Zijn project is ondersteund door de stichting Mapasu en Brasa Solutions in Nederland. Het kanaal dat APARTT heet, vertoond programma’s die zijn samengesteld door visueel beperkten. Zeker 1 keer in de maand moet er een nieuwe programma verschijnen op het kanaal. “Ik wil laten zien wat mensen met een visuele beperking denken te zien”, zegt een etnhousiaste Sabaja wiens langs gekoesterde wens eindelijk is vervuld. De voorbereiding heeft namelijk 2 jaren geduurd.

“Dit kanaal is een verrijking van de medialandschap”, reageert programmamaker Roy Risie van Brasa Solutions. Hij is vol lof over de moed en de durf van Sabajo om het kanaal te starten. “Hij heeft zich niet laten tegenhouden door zijn beperking. Hij heeft zich goed voorbereid, hij heeft zich verdiept over hoe je de communicatie op gang kan brengen en daarvoor heb ik diep respect”, aldus Ristie die erop wijst dat er respect getoond moet worden voor de doelgroep. “Elk mens heeft beperkingen en daarom moeten wij het allemaal samen doen. Iedereen is uniek, iedereen heeft expertisie en iedereen is ergens goed in. Haal gewoon het beste uit jezelf”, aldus Ristie. Sabajo zelf is een Saihatshi masseur en is pas begonnen met een kringloopwinkel.

Seshma Bissesar

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVisueel beperkten starten met eigen Youtube TV kanaal