maandag 20 maart 2023
23.8 C
Paramaribo
7.1 C
Amsterdam
5
(1)

Vissersboot in beslag genomen door politie is verdwenen

lees ook ...

Onofficiele Prijsverhoging Bustarieven Gelanceerd

Er doet een bericht de ronde in de samenleving, over nieuwe bustarieven van het openbaar vervoer die besproken zijn met de regering en waarvan er lijsten met prijzen de ronde doen. Maar van een bekend...

Een SK-vissersboot is woensdag 9 oktober door de politie van West in beslag genomen. Overtreding van de Visstandbeschermingswet en valsheid in geschrift waren aan de orde. De afdeling Fraude kreeg de zaak in behandeling, en de boot was onder beheer van de afdeling Maritiem. Bronnen geven aan dat de boot is verdwenen. Bij controle was de boot niet meer ter plekke. Ander boten zijn al langer dan vijf jaar nog steeds op dezelfde plaats.

De andere kleinere boten dobberen nog, maar de SK-boot, die veel groter is  niet. Deze boten zijn bij laag water duidelijk te zien. Het hoofd van de afdeling zegt dat de SK-boot is gezonken.

“Maar logisch bekeken moet de boot wel te zien zijn, omdat dit zeker 5 tot 10 maal groter is dan de normale vissersboten. Er is een onderzoek gestart, omdat vernomen wordt dat de SK-boot undercover doorverkocht is aan een Guyanees”, meldt een bron, die anoniem wil blijven. Het onderzoek werd voor onderzoek overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten en de Inlichtingendienst die op hun beurt door zijn gegaan.

Het onderzoek heeft aangetoond  dat twee personen van de afdeling zich schuldig hebben gemaakt aan afpersing van USD 10.000. Geruchten doen ook de ronde, dat een smokkelaar goederen heeft gekregen voor bewezen diensten. Ook OPZ bemoeit nu met de zaak. Nu is er verdeeldheid onder de manschappen van regio-west. Gebleken is dat medewerkers die de rivier opgingen om illegalen op te pakken, nu allemaal zijn overgeplaatst door de leiding. Nadien zijn er nauwelijks aanhoudingen geweest. Dit bureau kan door de onenigheid onder de werkers niet optimaal functioneren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVissersboot in beslag genomen door politie is verdwenen