vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
5
(1)

Vissers Pomona vertellen hun problemen aan OD Visserij

lees ook ...

Eighth CARICOM-Cuba summit is opened by the CARICOM presiden...

Tuesday, December 6, 2022 saw the opening remarks of CARICOM President Chandrikapersad Santokhi during the eighth CARICOM-Cuba conference in Barbados. This gathering also honors the 50 years of cooper...

Een delegatie onder leiding van onderdirecteur Zojindra Arjune van het directoraat Visserij van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij(LVV) heeft onlangs een werkbezoek gebracht aan de vissers uit het vissersdorp Pomona, gelegen aan de linkeroever van de Surinamerivier. De vissers hadden de leiding van het directoraat gevraagd om te bemiddelen in enkele probleemgevallen zoals standplaatsen en posities van enkele vissers in hun werkgebieden.

De vissers die in dit gebied werkzaam zijn gebruiken fuiknetten om te vissen. Gezamenlijk met de vissers werd er van gedachten gewisseld over de problemen. Door tactvol optreden zijn een aantal daarvan direct opgelost en is bij enkele nader onderzoek vereist. Daarover zijn door onderdirecteur Arjune en de vissers goede afspraken gemaakt.

De onderdirecteur gaf de vissers mee dat ordening, regelgeving en samenwerking belangrijk is voor een duurzame visserijsector. Hij legde vooral de nadruk op eerlijkheid en respect naar elkaar toe om goed  samen te kunnen werken. De vissers waren tevreden met de oplossingen die aangedragen werden door de Visserij. De directeur kreeg een rondleiding van de vissers op de rivier ter oriëntatie in vissersgebied.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVissers Pomona vertellen hun problemen aan OD Visserij