dinsdag 28 november 2023
27.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
4.5
(2)

Vissers bij natuurreservaat te Boven-Coesoewini aangehouden

lees ook ...

Buitengewone droogte teistert het binnenland

De aanhoudende grote droogte houdt het binnenland in zijn greep. Het besef om niet slechts afhankelijk te zijn van waterwegen groeit. Boten hebben grote moeite om te varen door het ongekende lage wate...

Jachtopzieners van ‘s Lands Bosbeheer (LBB) hebben drie vissers bij een natuurreservaat in het Boven-Coesoewinigebied aangehouden. Zij waren ook in het bezit van drie jachtgeweren. Vermoedt werd dat zij niet legaal over de jachtgeweren beschikten. De mannen zijn daarom overgedragen aan de politie van het bureau Zanderij.

Aangezien het verboden is zonder een vergunning van LBB te jagen en te vissen in en rondom Natuurreservaten, werden de drie mannen door de politie in verzekering gesteld. Naderhand bleek dit trio legaal in het bezit te zijn van de jachtgeweren.

De boot en de visnetten die niet aan de gestelde eisen voldeden zijn door de politie in beslag genomen. Na overleg met het Openbaar Ministerie werden de drie overtreders in de gelegenheid gesteld de zaak buiten proces af te handelen. Na het betalen van een fikse boete is het drietal heengezonden.

De politie doet ten overvloede een beroep op de gemeenschap zich niet te begeven in en rondom natuurreservaten om te jagen of om te vissen, aangezien dit ten strengste verboden is. Tegen personen die zich toch hieraan schuldig maken zal niet geschroomd worden op te treden.

Er zal alleen rekening worden gehouden met personen die over een vergunning van LBB beschikken en geïnstrueerd zijn hoe zij in het gebied moeten jagen of vissen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVissers bij natuurreservaat te Boven-Coesoewini aangehouden