Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Visserijsector in Nickerie wordt gereguleerd

Geplaatst

op

Delegatienick O

Tijdens het bezoek van President Santokhi en Vice-President(VP) Brunswijk aan het district Nickerie legde de Coöperatie Vissers Nickerie(CVN) de problemen waarmee de visserij ter plaatse kampt, aan hen voor. VP Brunswijk antwoordde hen dat de regering naar de beste oplossing voor de visserijsector zal zoeken. Hij gaf verder aan, dat indien de sector gesubsidieerd moet worden, het land geen verlies mag lijden door smokkel.

De Vp zei mede met het oog op de deplorabele staat waarin de steiger verkeert,  dat de regering de infrastructuur aan zal pakken en die naar internationaal acceptabele standaarden zal brengen. Hij vroeg aan de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij om een wat soepele benadering naar de vissers toe, maar riep de vissers ook op om zich aan wet en regelgeving te houden.

President Santokhi gaf aan te zullen onderzoeken wat de precieze toedracht is achter het stuk grond dat de coöperatie toebehoorde maar toch een andere bestemming heeft gekregen en dat de toewijzing eventueel zal worden ingetrokken. Alle gevangen vis moet in Suriname worden afgezet en moet de Surinaamse economie ten goede komen. De sector moet beschermd en behouden worden voor de generaties na ons waarvoor een goed visserijbeleid nodig is om overbevissing te voorkomen. Aldus de visie van de President.

De President vroeg de coöperatie zich in te zetten voor een eigen visverwerkingsbedrijf zoals bijvoorbeeld een visrokerij voor maximale verdiensten. Hij gaf ook aan dat het verwerken van restmateriaal tot veevoer een optie is. De President deelde de vissers verder mee dat er samenwerkingsverbanden zijn met internationale organisaties bij wie Suriname voor steun aan de visserijsector terecht kan. “De regering zal de sector ondersteunen en de sector beschermen”, aldus President Santokhi.  –  culturu.

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
seba
maandag 5 oktober 2020 17:11

Laat iedereen aan zijn trekken komen niet alleen de rijksten worden rijker. Iedereen moet ervan putten.

Mausi
dinsdag 6 oktober 2020 17:01

Goedzo breng nickerie in ontwikkeling zoveel hard werkende mensen hier.Advertentie

Suriname

Voorzitter CLO Hooghart, dreigt met lamlegging

Geplaatst

op

Hooghart N

Ronald Hooghart voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) hield vrijdag  een spoedvergadering waar meer dan honderd personen bij aanwezig waren. CLO eist een loonsverhoging van 75 procent en de achterstallige beloofde gelden met terug werkende kracht.

Hooghart gaf de regering de tijd tot 15 november om de eis in te willigen. Gebeurt dat niet dan volgt er een landelijke lamlegging.  “Wi e tapu a heri kondre”, dreigde Hooghart.

Tijdens de vergadering werden er een petitie ingediend van de personeelsbond van ‘s Lands Hospitaal. De bond is van mening dat de leden niet meer kunnen uitkomen met het huidige loon en eisen een salariscorrectie van 75 procent. Ook wordt de beloofde Covid-toelage opgeëist. De vergadering gaf  Hooghart veertien dagen om met oplossingen te komen.

Vanaf juli is de beloofde salarisverhoging die met terugwerkende kracht uitbetaald zou worden, niet gestort. Hooghart dreigde de straat op te gaan als de inwilliging van de  eis uitblijft. –  culturu.com

Lees verder

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen