woensdag 6 juli 2022
23.8 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
0
(0)

Viskeuringsinstituut krijgt nieuw gebouw erbij

lees ook ...

Bilaterale relatie tussen Suriname en Finland moet geïntensi...

Pertti Ikonen, de ambassadeur van Finland, is van mening dat de bilaterale relatie tussen Suriname en Finland geïntensiveerd moet worden. Dit zei de diplomaat maandag tijdens een beleefdheidsbezoek aa...

Het Viskeuringsinstituut (VKI) krijgt er een nieuw gebouw bij. Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) deed op woensdag 22 juni  symbolisch de eerste steenlegging van de nieuwbouw. De werkzaamheden gingen in april van start, waarna ondanks de slechte weersomstandigheden de streefdatum voor de eerste steenlegging werd behaald.

Er zijn volgens Julliette Colli-Wongsoredjo, directeur van het VKI, diverse redenen voor het opzetten van dit additioneel gebouw. Tijdens de covid-pandemie was het VKI genoodzaakt hun personeel te accommoderen in de vereiste anderhalf meter afstand. Hierdoor konden velen niet meer in een ruimte bij elkaar zitten en werden elders ruimten gehuurd ter accommodatie van de werknemers. Ook werd het trainingslokaal in die periode afgestaan aan de afdeling Inspectie.

Het is volgens de directie echter wenselijk dat voor een optimale uitvoering van het werk, het personeel bij elkaar is. In het nieuw gebouw komt er daarom een nieuwe trainingsruimte, alsook een afdeling voor onder andere monsterafname. Het streven is om binnen 10 maanden het nieuw gebouw van VKI op te leveren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameViskeuringsinstituut krijgt nieuw gebouw erbij