donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
5
(1)

Virus Kill Company en No Span restaurant doneren aan RK Ziekenhuis

lees ook ...

Surinaamse diaspora en bursalen in China bezoeken ambassadeu...

De bursalen en Surinaamse diaspora gemeenschap in China hebben een kennismakingsbezoek gebracht aan ambassadeur Pick Fung Ho-Chong in Beijing. Dit bezoek is de eerste activiteit van de ambassadeur, di...

Virus Kill Company en No Span restaurant doneren twaalfduizend mondkapjes en een Virus Kill Box aan RK Ziekenhuis. Medisch directeur Michel Blokland zegt dat de pandemie  de ziekenhuizen onder grote druk heeft gezet. Daarom kunnen ze elke vorm van steun uit de samenleving goed gebruiken. Hij  gaf ingenomen de garantie dat  deze donatie “optimaal en verantwoord” zal worden gebruikt. Het  is een Virus Kill Box met tien lampen, die worden aangestuurd door microgolven.

“Zo komen wij een stukje verder bij het realiseren van onze doelen”, aldus de directeur.

Dirk Bont, directeur van Virus Kill Company, zei dat het “heel erg handig” is om  een Virus Kill Box  te hebben, vanwege de huidige Covid-19-situatie met dagelijks een toenemend aantal besmettingen. Het is een apparaat  ontwikkeld speciaal voor gebruik in onder meer vliegtuigen, treinen, bussen, restaurants en ziekenhuiskamers.

Het doel van de Virus Kill Box, die met UV-C-lichtinstallaties is uitgedacht, ontworpen en gebouwd, is om ruimtes binnen enkele minuten compleet te desinfecteren. UV-C-licht is volgens de directeur/eigenaar de overtreffende trap van het alom bekende ultraviolet licht. “Het doodt binnen enkele minuten alle virussen, bacteriën en organismen”, is de garantie die hij geeft.

Bont heeft eerder een apparaat gedoneerd aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. “Men is daar gelijk opgestart om een ‘killer’ met zeven lampen te gebruiken om ruimtes te desinfecteren waar coronapatiënten hebben gelegen”, vertelde hij.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVirus Kill Company en No Span restaurant doneren aan RK Ziekenhuis