dinsdag 7 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.2 C
Amsterdam
1
(1)

Virtuele discussie over gevolgen pandemie

lees ook ...

Hoopvolle handreiking Actiegroep Slavernijmonument naar NCS ...

Geïnitieerd door het Nationaal Comite Slavernijverleden (NCS) is er een ontmoeting en overleg geweest tussen de Actiegroep Slavernijmonument onder leiding van Iwan Wijngaarde, de opdrachtgever van het...

In verband met wereldgezondheidsdag op 7 april, zal president Chandrikapersad Santokhi deelnemen aan een online discussie met als thema: “Veranderende paradigma’s in een pandemische wereld: hoe kan ik vertrouwen herwinnen?” Dit virtueel evenement gaat over de ethische implicaties en gevolgen van de pandemie alsook de maatregelen die nodig zijn om de individuele gezondheid en het welzijn van mensen in deze ongekende tijden te verbeteren. Tijdens deze online discussie zal men streven naar een routekaart voor de beste praktijken om ethiek en waarden op het gebied van lichamelijke en geestelijke gezondheid over de hele wereld te verbeteren. Zowel President Santokhi, minister Krishna Mathoera van Defensie en minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid  zullen tijdens dit virtueel evenement een spreekbeurt vervullen.

Er zullen  keynote-paneldiscussies en interactieve workshops zijn tijdens het evenement met  toonaangevende belanghebbenden uit de politiek, het bedrijfsleven, academici en het maatschappelijk middenveld om de manier waarop wij nu met de sociale kant van de covidpandemie omgaan aan te vechten en antwoorden te zoeken voor burgers om beter door de pandemie en de komende tijd heen te komen. De conferentie zal ook onderzoeken wat de beste wijze en de beste praktijk is om de geestelijke gezondheid van burgers te ondersteunen.

De centrale onderwerpen van de discussies zullen onderwerpen zijn zoals: agressie en depressie; geestelijke gezondheid in de schijnwerpers en hoe deze aan te pakken, de ethische en morele leiderschapscrisis onthuld door de Covid-19-pandemie, een holistische benadering van gezondheid en welzijn, de dreiging van vaccin-nationalisme, de rol van de media en de impact op sport. Hiernaast zal er ook een discussie zijn van farmaceutische bedrijven.

De conferentie wordt op woensdag 7 april georganiseerd door het World Forum for Ethics in Business (WFEB), een geregistreerde stichting van openbaar nut gevestigd in Brussel, België. Via sociale media zal dit evenement worden bekeken door naar schatting meer dan twee miljoen kijkers via de sociale mediakanalen van WFEB en hun partners in meer dan 100 landen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVirtuele discussie over gevolgen pandemie