dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Virtuele Conferentie bewustzijn mentale gezondheid van marrons

lees ook ...

RGD physicians won’t work weekend or afternoon outpati...

The Association of Regional Health Service Physicians has decided to stop hosting afternoon clinics as of today. Moreover, there will be no weekend service. Doctors will only be accessible by phone in...

Yeepi Foundation Calgary, Canada en de Medische Zending Primary Health Care Suriname hebben met ondersteuning van Unicef zaterdag de eerste virtuele gezondheidsconferentie gehouden. Het doel van deze pre- conferentie was het vergroten van het bewustzijn onder marrons over hun mentale gezondheid. De conferentie was toegankelijk voor marrons en niet-marrons uit binnen- en buitenland.

Minister Amar Ramadhin acht  deze conferentie van belang in deze tijd waar het ministerie van Volksgezondheid bezig is het Nationaal Mental Health Plan en het Nationaal Suicide plan te evalueren en aan te passen. Verder zei hij dat de aanbevelingen uit deze conferentie zullen worden meegenomen. De organisatoren van de conferentie hopen ook dat de regering de aanbevelingen zal meenemen, bij het ontwikkelen van beleid voor deze groep.

Stanley Konetimang, Linda Konetimang-Pansa en Herman Jintie hoorden tot de inleiders. Artsen, psychologen, leerkrachten, het traditioneel gezag, gedragsdeskundigen en andere gezondheidswerkers hebben ook geparticipeerd in deze pre-conferentie.

In de verschillende presentaties werd naar voren gebracht  de wijze waarop marrons omgaan met  stress, angst, depressie en psychische aandoeningen. Er is ook nagegaan wat er gedaan wordt voor marrons op dit gebied, en wat het betekent voor de maatschappij als er geen aktie wordt ondernomen. De organisatoren hopen in 2022 een vervolgconferentie te organiseren in Paramaribo.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVirtuele Conferentie bewustzijn mentale gezondheid van marrons