vrijdag 7 oktober 2022
27.2 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
0
(0)

Virtuele Conferentie bewustzijn mentale gezondheid van marrons

lees ook ...

Wereld habitat dag, eerste maandag in oktober

Vandaag, 03 oktober is het wereld habitatdag. De Verenigde Naties nam in 1985 een resolutie aan, voor het instellen van de Wereld Habitat dag en wel op de eerste maandag in oktober. Deze dag heeft als...

Yeepi Foundation Calgary, Canada en de Medische Zending Primary Health Care Suriname hebben met ondersteuning van Unicef zaterdag de eerste virtuele gezondheidsconferentie gehouden. Het doel van deze pre- conferentie was het vergroten van het bewustzijn onder marrons over hun mentale gezondheid. De conferentie was toegankelijk voor marrons en niet-marrons uit binnen- en buitenland.

Minister Amar Ramadhin acht  deze conferentie van belang in deze tijd waar het ministerie van Volksgezondheid bezig is het Nationaal Mental Health Plan en het Nationaal Suicide plan te evalueren en aan te passen. Verder zei hij dat de aanbevelingen uit deze conferentie zullen worden meegenomen. De organisatoren van de conferentie hopen ook dat de regering de aanbevelingen zal meenemen, bij het ontwikkelen van beleid voor deze groep.

Stanley Konetimang, Linda Konetimang-Pansa en Herman Jintie hoorden tot de inleiders. Artsen, psychologen, leerkrachten, het traditioneel gezag, gedragsdeskundigen en andere gezondheidswerkers hebben ook geparticipeerd in deze pre-conferentie.

In de verschillende presentaties werd naar voren gebracht  de wijze waarop marrons omgaan met  stress, angst, depressie en psychische aandoeningen. Er is ook nagegaan wat er gedaan wordt voor marrons op dit gebied, en wat het betekent voor de maatschappij als er geen aktie wordt ondernomen. De organisatoren hopen in 2022 een vervolgconferentie te organiseren in Paramaribo.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVirtuele Conferentie bewustzijn mentale gezondheid van marrons