vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
0
(0)

Virtueel Guyana Basin Summit

lees ook ...

Financiën maakt SRD 247.000 over voor ZON thuiszorg

Het ministerie van Financiën en Planning heeft SRD 247.000 overgemaakt aan ZON thuiszorg. Het betreft de eerste tranche  en een achterstallige betaling over de maand oktober 2022. Eerder had het thuis...

Van 17 t/m 19 maart 2021 vond de virtuele ‘Guyana Basin Summit’ (GBS) plaats. GBS is de virtuele ontmoetingsplaats op het gebied van Gas en Olie voor onder andere leidinggevenden uit de industrie, experts en belanghebbenden bij de overheid. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken gaf op 18 maart 2021 tijdens dit virtueel evenement aan dat Suriname en Guyana op weg zijn naar een potentieel mooie toekomst met enorme verantwoordelijkheden voor het politieke leiderschap. In de huidige wereld waarin we onderling afhankelijk zijn van economische, financiële en toeleveringsketenstromen, wordt duurzame vermogensontwikkeling niet alleen bereikt door middel van nationale ontwikkelingsdoelstellingen en inspanningen, maar ook door samenwerking tussen landen.

Minister Ramdin geeft aan dat het Guyana Basin een geschikte natuurlijke omgeving biedt voor het bevorderen en ondersteunen van een ontwikkelingspolitieke conceptie voor  strategische en duurzame samenwerking als een collectief van naties met hulpbronnen. Dit kan leiden tot structurele ontwikkeling ter verzekering van vrede, economische groei en stabiliteit in onze sub regio. De politieke leiders van Suriname, Guyana, Frans-Guyana (Frankrijk), Venezuela (wanneer daar de interne politieke spanningen zijn opgelost), Brazilië en mogelijk ook Colombia, zouden moeten denken aan lange termijn verbintenissen met betrekking tot samenwerking op het gebied van op hulpbronnen gebaseerde ontwikkeling om zowel strategische waarde als invloed in mondiale aangelegenheden te realiseren.

“De Presidenten van Suriname en Guyana hebben al overeenstemming bereikt over een strategisch partnerschap. En beiden zouden het initiatief moeten nemen om de leiders van het Guyana Basin bij elkaar te brengen. Er is geen tijd te verliezen”, aldus Minister Ramdin van Buitenlandse Zaken tijdens het ‘Guyana Basin Summit’.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVirtueel Guyana Basin Summit